SARADNIK ZELENSKOG TVRDI: Za 40.000 vojnika sprema se kotao, Svjatogorsk pada, a Slavjansk će biti u okruženju za 7 dana

P. Z. S. /telegram RVvoenkor

06. 06. 2022. u 21:56

RUSKA vojska će zauzeti Svjatogorsk, a Slavjansk će biti opkoljen za nedelju dana, kazao je Aleksej Arestovič.

САРАДНИК ЗЕЛЕНСКОГ ТВРДИ: За 40.000 војника спрема се котао, Свјатогорск пада, а Славјанск ће бити у окружењу за 7 дана

Foto AP


-Opsada Slavjanska se već približava. A naše trupe severno od Severskog Donca će ili biti poražene ili će se povući na južnu obalu, rekao je Arestovič u emisiji „Fejgin TV“.
Limanska grupacija Oružanih snaga RF najverovatnije će uspeti da zauzme Svjatogorsk. A od Izjuma, ofanziva ide na Barvenkovo, da bi odatle presekla put za Slavjansk.
Koncentracija snaga omogućava Rusima da u roku od nedelju dana uvedu Slavjansk u operativno okruženje, dodao je Arestovič.


SPREMA SE KOTAO

kako je rekao Arestovič ruska vojska napreduje ka autoputu Artjomovsk-Lisičansk, čije zauzimanje blokira grupaciju APU u oblasti Luganska.

-Oni napreduju tamo. Ne možemo da ih zaustavimo. Oni se kreću polako, ali se kreću. I velika je šansa da će to preseći“, rekao je predstavnik Zelenskog u emisiji „Fejgin TV“.
Arestovič je naglasio da situacija je preteća i mogla bi da se završi u kotlu.

-Ako se kugla sada zatvori, to će biti drugi Mariupolj.

Prema njegovim rečima, polovina ruskih trupa koje deluju u Ukrajini skoncentrisana je od Izjuma do Popasne – oko 35-40 hiljada.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)