DEMONSTRANT SE VEZAO LANCEM ZA OGRADU VRHOVNOG SUDA: Protesti u Vašingtonu zbog prava na abortus - muškarac pozvao sve da ne ćute

Tanjug

06. 06. 2022. u 19:48

DEMONSTRANT koji se zalaže za pravo žena na abortus, vezao se danas lancem za ogradu ispred Vrhovnog suda SAD u Vašingtonu, u znak protesta zbog očekujuće odluke o poništavanju presude iz 1973. kojom je legalizovan abortus širom zemlje.

ДЕМОНСТРАНТ СЕ ВЕЗАО ЛАНЦЕМ ЗА ОГРАДУ ВРХОВНОГ СУДА: Протести у Вашингтону због права на абортус - мушкарац позвао све да не ћуте

Foto: pixabay

Muškarac, koji se oko vrata vezao za ogradu lancem za bicikl, uzvikivao je da se ne sme oboriti značajna presuda iz 1973. godine "Rou protiv Vejda", kojom je ženama odobreno pravo na abortus, dok su oko njega bili i vikali demonstranti koji se zalažu za suprotno, uz slogan "zaštitite se od začeća", preneo je Rojters.

Muškarac je bio vezan za ogradu oko 15 minuta dok ga policija nije otkačila. Identifikovan je kao Gvido Rajnštadler iz Majamija.

- Ovo je samo moj prvi korak. Pozivam narod Amerike koji podržavaju prava na abortus, a takvih je mnogo, da ne budu više neaktivni i pasivni, i da se priključe nenasilnom protestu - kazao je Rajnštadler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja