ŽURKA U PALATI ZA KRALJIČIN JUBILEJ: Nastupaće poznata imena sa svetske scene, a od Elizabete se ne očekuje da se pojavi

Tanjug

04. 06. 2022. u 17:06

SIN i naslednik britanske kraljice Elizabete II, princ Čarls i njen unuk princ Vilijam, odaće počast britanskom monarhu koji obara rekorde u vladavini na pop koncertu u Bakingemskoj palati, trećeg dana nacionalne proslave njenih 70 godina na tronu.

ЖУРКА У ПАЛАТИ ЗА КРАЉИЧИН ЈУБИЛЕЈ: Наступаће позната имена са светске сцене, а од Елизабете се не очекује да се појави

Foto: Tanjug

"Žurka u palati", na kojoj će nastupiti pevačice Ališa Kiz i Dajana Ros, glavni je današnji događaj platinastog jubileja, zajedno sa trkom konja u Epsom derbiju, preneo je Rojters.

Elizabeta II (96), veliki obožavatelj konjskih trka i vlasnica mnogih rasnih konja i sama je bila prinuđena da preskoči 243. trku na Derbiju zbog povremenih problema sa mobilnošću, koji su je, takođe, primorali da propusti i jučerašnju službu zahvalnosti priređenu u njenu čast.

Princ Čarls i njegov najstariji sin Vilijam održaće govore na koncertu u palati gde će izvođači iz celog sveta zabavljati oko 22.000 ljudi od 19.30 časova po lokalnom vremenu.

Od same kraljice se ne očekuje da prisustvuje koncertu.

Na koncertu će se pojaviti i rok bend "Kvin" i Adam Lambert i pevač Rod Stjuart, a biće pušten i posebno snimljen nastup Eltona Džona.

Gitarista grupe "Kvin" Brajan Mej, koji je sa krova palate svirao himnu na koncertu za kraljičin zlatni jubilej 2002. godine, nagovestio je još jedan nezaboravan trenutak.

Američki muzičar i producent Nil Rodžers, rekao je da nema pojma šta će svirati.

BONUS VIDEO:

LEGENDA NA TRONU: Pre 68 godina pred tv-kamerama krunisana je kraljica Elizabeta Druga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)