OGLASILA SE BRITANSKA POLICIJA: Ukinuto bezbednosno upozorenje na Trafalgar skveru

Tanjug

04. 06. 2022. u 12:45

BRITANSKA policija je danas saopštila da je nakratko evakuisala londonski Trafalgar skver, blizu mesta gde će kasnije biti održane proslave povodom platinastog jubileja kraljice Elizabete, ali i navela da je bezbednosno upozorenje ubrzo ukinuto i da će trg ponovo biti otvoren.

ОГЛАСИЛА СЕ БРИТАНСКА ПОЛИЦИЈА: Укинуто безбедносно упозорење на Трафалгар скверу

Foto: Tanjug/AP Photo

- Incident je sada završen i trg će se ponovo otvoriti u dogledno vreme - objavila je policija na Tviteru, prenosi Rojters.

Prema ranijoj izjavi jednog portparola policije, veruje se da je incident uključivao sumnjivi paket.

On je rekao je da je ranije izvršeno više provera u toj oblasti, koja je na maloj udaljenosti od mesta gde će tokom dana biti održan koncert ispred Bakingemske palate, naveo je Rojters.

Britanski "San" objavio je da je Trafalgar skver evakuisan nakon što je "sumnjivi paket" otkriven na najpoznatijem londonskom trgu.

Prestravljeni posmatrači saopštili su da su čuli "jaku eksploziju" ubrzo nakon što su policajci upozorili ljude da se drže dalje od tog područja.

Londonska vatrogasna brigada takođe je bila prisutna, preneo je britanski Telegraf.

Kako je navedeno, Hitna pomoć je saopštila da je upoznata sa akcijom policije, ali da nije pozvana.

Zbog incidenta više nije dozvoljeno da posetioci uđu u Nacionalnu galeriju, saopštili su predstavnici popularne turističke atrakcije, navodi Telegraf.

BONUS VIDEO - HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama