M270 STIŽE U UKRAJINU: Britanija šalje višecevne raketne sisteme

Tanjug

02. 06. 2022. u 08:51

VELIKA Britanija će poslati višecevne raketne sisteme u Ukrajinu kako bi joj pomogla u "odbrani od Rusije", izjavio je britanski ministar odbrane Ben Volas, prenosi Si-En-En.

М270 СТИЖЕ У УКРАЈИНУ: Британија шаље вишецевне ракетне системе

Foto Cpl Jamie Peters RLC mod.uk

Britanija će poslati lansere M270 koji će moći da gađaju ciljeve udaljene do 80 kilometara, što će omogućiti „značajno povećanje sposobnosti ukrajinskih snaga“, navelo je sinoć u saopštenju britansko ministarstvo.

Taj potez je „blisko koordinisan" sa odlukom SAD da Ukrajini obezbede svoj artiljerijski raketni sistem visoke mobilnosti (HIMARS), varijantu višestrukih raketnih sistema koji će dobiti od Velike Britanije, dodaje se u saopštenju.

- Velika Britanija stoji uz Ukrajinu i preuzela je vodeću ulogu u snabdevanju njenih herojskih trupa ključnim naoružanjem koje im je potrebno za odbranu zemlje - naglasio je Volas.

Britanska vlada je saopštila da će ukrajinske trupe biti obučene kako da koriste lansere u Velikoj Britaniji, da bi njihova efikasnost mogla biti maksimalizovana, navodi Si-En-En.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Šta je sve Zelenski tražio od NATO-a?; Časovom Jaru preti kolaps? (FOTO)