PRVI BROD NAPUSTIO MARIUPOLJ: Izašao je iz luke u pratnji artiljerije ruske Crnomorske flote

Tanjug

31. 05. 2022. u 08:29

PRVI brod koji je ušao u Mariupolj nakon završetka borbi u ovom ukrajinskom gradu napustio je danas luku sa metalnim teretom, saopštila je pres-služba Južnog vojnog okruga Rusije za TASS.

ПРВИ БРОД НАПУСТИО МАРИУПОЉ: Изашао је из луке у пратњи артиљерије руске Црноморске флоте

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

Brod, natovaren metalom, izašao je iz luke u pratnji artiljerije ruske Crnomorske flote i patrolnih protivdiverzantskih čamaca, navedeno je u saopštenju.

Planirano je da brod isporuči teret u Rostov na Donu.

Ranije je predstavnik lučke uprave rekao za TASS da je ona otvorena i spremna da prihvata brodove.

Podsetimo, brod je uplovio u luku 27. maja kako bi utovario metal i transportovao ga na istok u Rusiju, što je zvanični Kijev okarakterisao kao pljačku.

Tom prilikom se oglasila i Ljudmila Denisova, ukrajinski ombudsman za ljudska prava.

- Pljačka na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine se nastavlja. Posle krađe ukrajinskog žita, okupatori su pribegli izvozu metalnih proizvoda iz Mariupolja - napisala je ona na platformi Telegram.

BONUS VIDEO:

UKRAJINSKA VOJSKA DIGLA MOST U VAZDUH: Rusi obnavljaju porušeno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...