"MAZALA SAM SE KRVLJU UBIJENE DRUGARICE DA BI MISLIO DA SAM MRTVA": Jeziva ispovest devojčice koja je preživela masakr u Teksasu (VIDEO)

Novosti onlajn

28. 05. 2022. u 20:57

JEDANAESTOGODIŠNjAKINjA koja je preživela masakr u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, plašila se da će se napadač vratiti po nju, pa se namazala krvlju svoje drugarice i glumila je da je mrtva.

МАЗАЛА САМ СЕ КРВЉУ УБИЈЕНЕ ДРУГАРИЦЕ ДА БИ МИСЛИО ДА САМ МРТВА: Језива исповест девојчице која је преживела масакр у Тексасу (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Mija Seriljo (11) je ekskluzivno za Si-En-En govorila o svom užasnom iskustvu tog dana u učionici u kojoj se dogodila masovna pucnjava u kojoj su ubijeni njeni drugovi i drugarice iz razreda, kao i dve njene nastavnice.

Mija je rekla da su ona i njeni drugovi iz razreda gledali film "Lilo i Stič" u učionici koju su delile dve učiteljice, Eva Mireles i Irma Garsija.

Učenici su završili sa svojim časovima kada su nastavnici saznali da je u zgradi pucnjava, rekla je ona za "Novi dan" Si-En-En-a.

Jedna učiteljica je otišla da zaključa vrata, ali Mija kaže da je ubica vecć bio tamo, te da je pucao je kroz prozor u vrata, prenosi Si-En-En.

Opisala je da se sve dešavalo tako brzo - njena učiteljica je ušla u učionicu, a napadač je krenuo za njom.

Rekla je da je uspostavio kontakt očima sa jednom od nastavnica, rekao: "Laku noć", a zatim je upucao.

Otvorio je vatru, pucajući u drugu učiteljicu i mnoge Mijine prijatelje. Prisetila se i da su meci leteli pored nje i da su joj krhotine pogodile ramena i glavu.

Devojčica je kasnije zbrinuta u bolnici i otpuštena sa ranama, a za Si-En-En je rekla da joj od stresa sada kosa opada u pečatima.

Mija je rekla da je nakon što je pucao u učenike u njenom razredu, napadač prošao kroz vrata u susednu učionicu. Čula je vriske, i zvuk pucnjave u toj učionici.

Međutim, nakon što su pucnji prestali, kaže da je ubica počeo da pušta glasnu muziku - tužnu muziku.

Devojčica i drugarica uspele su da dođu do telefona njihove mrtve učiteljice i pozovu hitnu pomoć.

Rekla je da je rekla dispečeru: "Molim vas, dođite... u nevolji smo."

Mija je rekla da se plašila da će se napadač vratiti u njenu učionicu da ubije nju i još nekoliko preživelih prijatelja.

Zato je, kako je rekla, umočila ruke u krv drugarice iz razreda, koja je ležala pored nje, već mrtva i onda se namazala krvlju kako bi mogla da se pravi da je mrtva.

Mija je ispričala da se osećala kao da je ležala tri sata, prekrivena krvlju drugarice iz razreda, sa svojim prijateljima. Ona je rekla da pretpostavlja da u tom trenutku policija još nije stigla na lice mesta. Kasnije je rekla da je čula razgovor o policiji koja čeka ispred škole.

Dok je pričala za CNN devojčica je počela da plače, rekavši da jednostavno ne razume zašto nisu ušli unutra i spasili ih.

Mijina majka je rekla da je njena ćerka u stanju šoka i da ne može da spava.

Roditelji deteta su pokrenuli akciju na GoFundMe platformi, kako bi platili njenu terapiju.

U želji da se pokrije, Mija je tokom intervjua sedela umotana u ćebe, uprkos visokim temperaturama.

Alarm mobilnog telefona slučajno se uključio tokom intervjua, a Mija je bila vidno uznemirena bukom.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina