SMRTNA KAZNA ZA BRITANSKE I MAROKANSKE PLAĆENIKE? Tužilaštvo DNR završilo istragu, krivica dokazana (VIDEO)

M.Đorđević

28. 05. 2022. u 14:50

DRŽAVLjANI Velike Britanije i Maroka koji su se borili na strani ukrajinskih nacista i zarobljeni, mogu biti pogubljeni u Donjecku,obzirom na ratno vreme, izjavio predstavnik Generalnog tužilaštva DNR Viktor Gavrilov, prenosi ruski portal Polit Navigator.

СМРТНА КАЗНА ЗА БРИТАНСКЕ И МАРОКАНСКЕ ПЛАЋЕНИКЕ? Тужилаштво ДНР завршило истрагу, кривица доказана (ВИДЕО)

Plaćene armije učestvuju u borbama na svim kriznim tačkama u svetu / Foto EPA

Tokom ratnih dejstava u Donbasu ovog proleća ruske trupe zarobile Šona Pinera i Endrjua Hila iz Velike Britanije, kao i državljanina Maroka Saduna Brahima.

- Generalno tužilaštvo DNR završilo je istragu u krivičnom predmetu protiv grupe stranih plaćenika iz Velike Britanije i Maroka osumnjičenih da su počinili krivična dela Krivičnog zakonika DNR. Kao rezultat dobijenih detaljnih svedočenja, krivični predmet protiv plaćenika koji su učestvovali u pripremi i vođenju neprijateljstava protiv DNR je u potpunosti formiran. Materijali su prosleđeni jednom od republičkih sudova na razmatranje, zbog čega se na optužene može primeniti smrtna kazna, uzimajući u obzir ratno vreme“, rekao je Gavrilov za RIA Novosti.

Šon Piner (48) je služio oko šest nedelja je kao "vojnik po ugovoru" u 36. brigadi marinaca Oružanih snaga Ukrajine u Mariupolju. Prvi plaćenik iz Britanije koji je uhvaćen kod Mariupolja je Ajdenu Aslin, koji se ranije borio u Siriji.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

BONUS VIDEO: PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije