"NEĆEMO SE OSLANJATI NA ONE KOJI PLEŠU NA TUĐU MELODIJU" Lavrov tvrdi da će Rusija dobro razmotriti svaki pokušaj obnavljanja odnosa sa Zapadom

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 22:45

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da ako Zapad želi nešto da ponudi u smislu obnavljanja odnosa sa Rusijom, onda će ruska strana ozbiljno razmotriti da li im je to potrebno ili ne.

НЕЋЕМО СЕ ОСЛАЊАТИ НА ОНЕ КОЈИ ПЛЕШУ НА ТУЂУ МЕЛОДИЈУ Лавров тврди да ће Русија добро размотрити сваки покушај обнављања односа са Западом

Foto AP

On je primetio da je začuđen brzinom kojom je Zapad posle početka specijalne operacije u Ukrajini zauzeo rusofobični stav.

Rusija će se oslanjati samo na sebe i na one zemlje koje su dokazale svoju pouzdanost i ne „plešu na tuđu melodiju“, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je napomenuo da Rusija treba da prestane na bilo koji način da zavisi od snabdevanja bilo čega sa Zapada za kritične industrije.

Prema Lavrovu, Evroazija postaje najperspektivniji region na svetu i Rusija treba da ga razvija bez upotrebe tuđih oruđa.

BONUS VIDEO:

PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju