UNIŠTENA KRUPNA ISPORUKA AMERIČKOG ORUŽJA Konašenkov: "Oboreno 14 neprijateljskih dronova"

Novosti onlajn

21. 05. 2022. u 12:51

RUSKO Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom jučerašnjeg dana ruska avijacija oborila ukrajinski avion Su-25, kao i da su snage PVO oborile 14 neprijateljskih dronova.

УНИШТЕНА КРУПНА ИСПОРУКА АМЕРИЧКОГ ОРУЖЈА Конашенков: Оборено 14 непријатељских дронова

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prema rečima portparola ruskog odbrambenog resora Igora Konašenkova, ukrajinski avion oboren je tokom vazdušne borbe sa ruskim avionima nad mestom Belicko u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Takođe je rekao i da je ruska avijacija tokom dana gađala i četiri komandna centra ukrajinske vojske, 47 lokacija sa ljudstvom i vojnom tehnikom, a uništeno je i jedno skladište municije u okolini mesta Drobiševo.

- Kao rezultat bombardovanja uništeno je preko 270 ekstremista, onesposobljeno 52 jedinice vojne tehnike - rekao je Konašenkov.

Sa druge strane, visokopreciznim naoružanjem pogođena su još tri komandna centra, osam skladišta sa municijom i naoružanjem, a gađane su i 36 lokacije gde se nalazila ukrajinska vojska i vojna tehnika.

Ti objekti nalazili su se u Nikolajevskoj oblasti, u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici.

Konašenkov je kazao i da je oboreno osam ukrajinskih raketa ispaljenih iz višecevnog raketnog sistema „Smerč“ u oblasti Harkova i Hersonskoj oblasti.

Uništeno oružje iz Amerike i Evrope

Ruska vojska je svojim visokopreciznim naoružanjem uspela da uništi veliku količinu oružja koju je ukrajinska vojska dobila od Evrope i SAD, izjavio je Konašenkov.

Ta partija naoružanja uništena je raketama „Kalibar“, koje su ispaljene sa brodova.

Takođe, „kalibrima“ je uništen i rezervoar sa gorivom koje se nalazilo u Odesi, a koje je služilo za snabdevanje ukrajinskih ekstremista.

Sa druge strane, artiljerijskim naoružanjem uništeno je 77 komandna centra ukrajinske vojske, 43 artiljerijske jedinice, kao i 10 skladišta sa municijom.

Takođe, uništen je i PVO sistem Buk-M1, dve baterije sistema „Grad“, a gađano je i 602 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)