SNAŽAN TORNADO PROTUTNJAO KROZ SEVERNI MIČIGEN: Nastradala jedna osoba, najmanje 23 povređeno (VIDEO)

Tanjug

21. 05. 2022. u 09:40

SNAŽAN tornado protutnjao je kroz severni Mičigen i za sobom ostavio jednu žrtvu i najmanje 23 povređenih, srušene krovove zgrada, prevrnuta vozila i oboreno drveće i dalekovode.

СНАЖАН ТОРНАДО ПРОТУТЊАО КРОЗ СЕВЕРНИ МИЧИГЕН: Настрадала једна особа, најмање 23 повређено (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@upnorthlive

Nevreme je u petak po podne po lokalnom vremenu zadesilo Gejlord, grad sa oko 4.200 žitelja, udaljen oko 370 kilometara severozapadno od Detroita, prenosi AP.

- Imam sreće što sam živ. Oluja je odnela zadnji deo zgrade. Nedostaje ceo krov. Najmanje polovina zgrade je uništena. Situacija je loša - izjavio je Majk Klepadlo, vlasnik lokalne automehaničarske radnje.

Ema Godard, 15, rekla je da je radila u lokalnom kafiću kada je dobila telefonsko obaveštenje o dolasku tornada, ali ona je mislila da je vreme "olujno, ali ne i opasno", odbacila je upozorenje i vratila se onome što je radila.

Dva minuta kasnije, koleginice su je upaničeno pozvale da se skloni u zadnji deo zgrade, što je ona poslušala i zatvorila se s njima u hladnjači.

Prema njenim rečima samo 15-ak minuta kasnije ona i koleginice su izašle iz hladnjače i ugledale "uništene automobile i ruševine" koje je za sobom ostavio tornado.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a