"TURSKA JE POSTALA RUSKO TAJNO ORUŽJE UNUTAR NATO" Optužbe iz SAD na račun turskog predsednika: "Erdogan je Putinov čovek"

R. V.

21. 05. 2022. u 08:22

TURSKA je postala rusko „tajno oružje“ unutar NATO-a zbog svog stava prema Ukrajini i širenju alijanse, piše "Fox News", prenose RIA Novosti.

ТУРСКА ЈЕ ПОСТАЛА РУСКО ТАЈНО ОРУЖЈЕ УНУТАР НАТО Оптужбе из САД на рачун турског председника: Ердоган је Путинов човек

Foto: AP

Odluka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da blokira ulazak Švedske i Finske u NATO daleko je od toga da je Ankara prvi put krenula protiv Zapada.

Foto: Printskrin/www.foxnews.com

"Dakle, on aktivno pokušava da destabilizuje alijansu nakon što je deo vojske hteo da ga zbaci 2016. godine", piše novinar.

Turska od početka sukoba u Ukrajini nije uvela sankcije Rusiji. Istovremeno, sam Vašington je 2020. godine uveo sankcije Ankari zbog kupovine ruskog kompleksa S-400.

Prema mišljenju stručnjaka, čiji stav iznosi TV kanal, Erdogan ili koristi zapadna udruženja ili ide u konfrontaciju sa njima, u zavisnosti od toga šta je u svakom slučaju isplativije. Istovremeno, neki od njih turskog lidera nazivaju „Putinovim čovekom u NATO“.

U materijalu se napominje da će Ankara na kraju pristati na prijem novih članica u alijansu, ali trenutno sporovi unutar NATO-a idu na ruku Vladimiru Putinu.

Prethodno je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da Ankara ne može da podrži uključivanje Švedske i Finske u vojni blok, jer će u tom slučaju ta organizacija postati „mesto gde će biti mnogo predstavnika terorista“.

BONUS VIDEO:

PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju