ILON MASK UDARA NA DEMOKRATSKU "ELITU"? Samo dve reči su bile dovoljne da pokrenu lavinu teorija zavera o zataškavanju

Novosti online

21. 05. 2022. u 07:48

NAJBOGATIJI čovek na planeti Ilon Mask je jednim "tajnovitim" tvitom u petak uveče, koji je protumačen kao provokacija protiv demokratske "elite" u SAD, izazvao burne reakcije svojih pratilaca na Tviteru.

ИЛОН МАСК УДАРА НА ДЕМОКРАТСКУ ЕЛИТУ? Само две речи су биле довољне да покрену лавину теорија завера о заташкавању

Foto: Profimedia/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ispod samo dve reči koje je napisao - "sus man", nanizalo se gotovo 15.000 komentara i 180.000 "lajkova". Tom igrom reči Mask je skrenuo pažnju na proces koji se vodi protiv Majkla Sasmena, bivšeg advokata Klintonovih koji je lagao FBI kako bi izmanipulisao tu agenciju i doneo pobedu Hilari Klinton na izborima protiv Donalda Trampa 2016. godine.

Skraćenica "sus", od "suspect" - "sumnjiv", je ušla u sleng na engleskom jeziku zahvaljujući popularnosti video igre "Among us".

Sasmen se u utorak na sudu povodom optužbi izjasnio da nije kriv.

On je prvi optuženi kome se sudi u kontroli prvobitne istrage FBI čiji je cilj bio da se otkrije da li je Donald Tramp imao pomoć iz Rusije kako bi pobedio na izborima.

Optužbe su zasnovane na sastancima između Sasmena, advokata za sajber bezbednost i agenta FBI 2016. godine.

Susman je tada predstavio navodne dokaze sumnjive internet komunikacije Trampove organizacije sa ruskom Alfa bankom. FBI je ispitao navode i nije našao ništa sumnjivo.

Tužioci kažu da je Sasmen lagao zato što na sastanku nije otkrio da radi za kampanju demokrata. U optužnici se navodi da je tvrdio da ne zastupa nijednog konkretnog klijenta i predstavljao se isključivo kao zabrinuti građanin.

Sasmenovi advokati su nazvali argumente "besmislenim", tvrdeći da bi FBI znao da je on predstavljao Demokratski nacionalni komitet ranije te godine nakon što su njihovi kompjuterski serveri hakovani.

Mnogi pratioci najbogatijeg čoveka na svetu su se u komentarima pitali zašto nisu čuli ništa o tom suđenju i navodnim mahinacijama Sasmena, aludirajući time na moguće zataškavanje.

Podsećamo, Ilon Mask je u sredu objavio na Tviteru da će na sledećim izborima glasati za Republikance.

- U prošlosti sam glasao za Demokrate, jer su bili (uglavnom) ljubazna partija. Ali, postali su stranka podela i mržnje, pa više ne mogu da ih podržavam, glasaću za Republikance - napisao je Mask.

Ilon je dodao: "Sad pratite kako će se odvijati prljava kampanja protiv mene".

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE IZBLIZA ABRAMOVIČEVU SUPERJAHTU - Snimci iz Mugle u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO GRČKU: Epicentar se osetio na dubini od deset kilometara