UHAPŠENA ŠEFICA KARTELA: Herlinda Montes Bobadilja biće izručena iz Hondurasa u SAD

Tanjug

16. 05. 2022. u 00:33

VLASTI Hondurasa uhapsile su danas optuženu vođu kartela Herlindu Montes Bobadilju, nakon što su Sjedinjene Američke Države zatražile izručenje nje i njenih sinova.

УХАПШЕНА ШЕФИЦА КАРТЕЛА: Херлинда Монтес Бобадиља биће изручена из Хондураса у САД

Foto: Printscreen/Jutjub/EuroNews

Policija je uhapsila Montes Bobadilju nakon "intenzivne konfrontacije" tokom koje je ubijen njen sin Tito Montes, navodi se na Tviteru komesara nacionalne policije Gustava Sančesa Velaskesa, prenosi Rojters.

- Još tri osobe su takođe uhapšene - rekao je Sančez, ne navodeći njihova imena.

Kako navodi britanska agencija, policija nije saopštila više detalja o incidentu.

SAD su optužile Montes Bobadilju da je vođa moćne Montesove organizacije za trgovinu drogom.

Ranije ovog meseca, SAD su ponudile nagradu od pet miliona dolara za informacije koje bi dovele do njenog hapšenja ili za hapšenje bilo kog od njenih sinova - Tita Montesa i Huana Karlosa Montesa Bobadilje, koji je i dalje u bekstvu.

Još jedan sin Montes Bobadilje, Noe Montes Bobadilja, uhapšen je 2017. godine i izručen SAD, gde je osuđen na 37 godina zatvora zbog trgovine drogom.

U aprilu je Honduras izručio SAD bivšeg predsednika Hondurasa Huana Orlanda Ernandesa pod optužbom za trgovinu drogom i oružjem, za šta se on izjasnio da nije kriv.

Honduras je do sada izručio najmanje 30 svojih državljana Sjedinjenim Državama zbog optužbi u vezi sa trgovinom drogom, navodi Rojters.

BONUS VIDEO - DARKO ŠARIĆ: Od lisica do nanogice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)