PUTIN - REZULTAT ĆE BITI POSTIGNUT: Nisu nam dali da problem Donbasa rešimo mirnim putem

Novosti onlajn

09. 05. 2022. u 14:04

DA je bilo ikakve šanse da se problem Donbasa reši mirnim putem, mi bismo je iskoristili, ali nam to nisu dozvolili, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН - РЕЗУЛТАТ ЋЕ БИТИ ПОСТИГНУТ: Нису нам дали да проблем Донбаса решимо мирним путем

foto: Tanjug/Anton Novoderezhkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Rusija bi iskoristila mogućnost da situaciju u Ukrajini reši mirnim metodama, ali joj nisu ostavili nikakvu šansu za to. Da je bilo i najmanje šanse da se taj problem reši drugim, mirnim sredstvima, mi bismo, naravno, tu šansu iskoristili, ali šansu nam nisu ostavili, jednostavno nam je nisu dali - rekao je Putin tokom susreta s Artemom Žogom, ocem komandira bataljona „Sparta“ Vladimira Žoge, koji je poginuo u Donbasu.

Ruski predsednik je naglasio da Rusija nije imala drugog izbora i dodao da se „ruski momci bore hrabro, herojski i profesionalno“.

Foto: Printskrin

- Svi zacrtani planovi se ispunjavaju. Rezultat će biti postignut, u to nema nikakve sumnje - rekao je Vladimir Putin.

Putin je Artemu Žogi uručio Zvezdu heroja Rusije kojom je bio nagrađen njegov sin. Vladimir Žoga poginuo je 5. marta tokom obezbeđivanja evakuacije civila, pre svega žena i dece, iz Volnovahe.

Artem Žoga, koji je takođe vojno lice, rekao je da veruje da će u Donjeckoj Narodnoj Republici „uložiti maksimum snaga da bi posao obavili do kraja i pobedili“.

- Daj bože da više ne gubimo svoje bližnje i prijatelje, da cena te pobede bude manja, ali pobedu ćemo ostvariti - rekao je Žoga i zahvalio predsedniku Rusije na podršci Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici.

foto: Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin je ranije danas, na Paradi pobede na Crvenom trgu u Moskvi, izjavio da je specijalna vojna operacija u Ukrajini bila jedina mogućnost za Rusiju da predupredi agresiju na svoju teritoriju.

- Sve je govorilo o tome da će sukob s neonacistima, banderovcima, na koje su SAD i njihovi mlađi kompanjoni stavili ulog, buti neizbežan. Videli smo kako se širi vojna infrastruktura, kako su počele da rade stotine inostranih savetnika, videli smo redovne isporuke najsavremenijeg oružja iz zemalja NATO-a. Opasnost je rasla iz dana u dan. Rusija je pružila otpor agresiji kao upozorenje. To je bila iznuđena, pravovremena i jedina ispravna odluka, odluka suverene, jake i samostalne zemlje - rekao je Putin.

 

BONUS VIDEO:

PARADA ZA DAN POBEDE: Ruske oklopne jedinice pripremaju se za defile na ulicama Moskve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna