RUSI ZAROBILI ČUVENOG UKRAJINSKOG KOMANDANTA: Pukovnik marinaca Baranjuk otvorio dušu - "Kijev nas je lagao!" (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2022. u 09:28

ZAROBLjENI komandant 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine pukovnik Vladimir Baranjuk, čiji je snimak snimljen u jednom od naselja DNR, rekao je da su tražili od Kijeva da se dogovori o njihovoj sudbini, ali su ih lagali, obećavajući pomoć koja nikada nije stigla.

РУСИ ЗАРОБИЛИ ЧУВЕНОГ УКРАЈИНСКОГ КОМАНДАНТА: Пуковник маринаца Барањук отворио душу - Кијев нас је лагао! (ВИДЕО)

Foto: Foto: Jutjub/news.com.au/Vійsьkove telebačennя Ukraїni/Vikipedija

Najviši komandni sastav 36. brigade marinaca ukrajinskih trupa – komandant brigade, heroj Ukrajine pukovnik Vladimir Baranjuk i načelnik štaba pukovnik Dmitrij Kormjankov – zarobljeni su nakon pokušaja da izađu iz fabrike Azovmaš, koja se nalazi severozapadno od Azovstalja, oni su već svedočili o okolnostima njihovog hvatanja i vođenju neprijateljstava u Mariupolju.

- Kijev je rekao da se drži. Čekaj... Pa nama je rečeno malo drugačije. Da dolaze odredi za deblokadu, imaćete ih... Pa ispada da je tako (da su lagali – prim. .). Obećali su neku pomoć. Prema tome, te pomoći nije bilo, što ih je, takoreći, navelo da izađu u susret svojim jedinicama - rekao je Baranuk.

Prema njegovim rečima, tražili su od Kijeva da "utiče" na njihovu sudbinu.

- Tražili su, recimo, da utiču. Možda nekim drugim, pa, možda, političkim odlukama, možda na neki drugi način. Ali ja nisam tražio dozvolu da se predam - dodao je on.

Baranjuk je uz komandanta "Azova" Denisa Prokopenka, koji je i dalje zabarikadiran u "Azovstalju", komandovao odbranom Mariupolja.

Zbog toga mu je Zelenski 19. marta uručio zvanje Heroja Ukrajine.

(Sputnjik)

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI - Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)