UKRAJINSKI OFICIR POD ISTRAGOM ZA UBISTVO I SILOVANJE: Ruski istražni komitet proverava navode i traži telo ubijenog muškarca u Mariupolju

P. Z. S. / ria.ru

04. 05. 2022. u 13:29

VOJNI istražitelji Istražnog komiteta Ruske Federacije traže telo i sprovode istražne mere u slučaju ubistva civila od strane oficira Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji fabrike Iljič u Mariupolju, javio je dopisnik RIA Novosti.

УКРАЈИНСКИ ОФИЦИР ПОД ИСТРАГОМ ЗА УБИСТВО И СИЛОВАЊЕ: Руски истражни комитет проверава наводе и тражи тело убијеног мушкарца у Мариупољу

Foto AP


Ranije je na Telegram kanalu Istražnog komiteta RF objavljeno da je zamenik komandira čete vatrene podrške za obrazovni rad vojne jedinice A-2777, koja je u sastavu 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine, stariji poručnik Sergej Batinski optužen za krivično delo iz dela 1 čl. 356 Krivičnog zakonika Ruske Federacije (upotreba zabranjenih sredstava i metoda ratovanja).

Utvrđeno je da je početkom aprila u Mariupolju vojska 36. BMP privela dva civila koji su biciklom prolazili pored punkta i predstavili se kao muž i žena. Uprkos tome što su imali ukrajinske pasoše, smešteni su u podrum.

Okrivljeni je u pijanom stanju izveo ženu i, preteći joj ubistvom, nad njom izvršio nasilničko delo seksualne prirode, a zatim pucao u muškarca.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju