ZALJUBLJENA, ILI OTETA? Optuženi za ubistvo i stražarka nestali iz zatvora, napuštena kola našli kod tržnog centra! (VIDEO))

Novosti online

02. 05. 2022. u 23:49

AMERIČKA policija traga za odbeglim zatvorenikom optuženim za ubistvo i zatvorskom stražarkom Viki Vajt koja je pobegla sa njim i možda mu pomogla u bekstvu, piše BBC.

ЗАЉУБЉЕНА, ИЛИ ОТЕТА? Оптужени за убиство и стражарка нестали из затвора, напуштена кола нашли код тржног центра! (ВИДЕО))

Foto: Printskrin

Kako prenosi BBC, zatvorenik Kejsi Vajt i čuvarka Viki Vajt poslednji put su viđeni u petak ujutro u šerifskoj kancelariji okruga Loderdejl u Alabami. Iako imaju isto prezime, zatvorenik i stražarka nisu u srodstvu.

Viki Vajt je rekla da vodi zatvorenika u zgradu suda na procenu mentalnog zdravlja, ali su kasnije njene kolege shvatile da to uopšte nije bilo zakazano.

Zatvorenik policajku uzeo za taoca?

U toku je istraga da li je stražarka Vajt pomogla zatvoreniku da pobegne ili je on uzeo za taoca. Vlasti kažu da bi zatvorenika Kejsija Vajta trebalo smatrati naoružanim i veoma opasnim jer bi sada mogao da ima pristup službenom pištolju.

Šerif okruga Loderdejl Rik Singlton rekao je da je stražar Vajt napustio pritvorski centar sa zatvorenikom oko 9:30 ujutro nakon što je kolegama rekla da će ga ostaviti u zgradi suda radi procene mentalnog zdravlja.

Ona je kolegama rekla da će zatvorenik tamo dobiti lekarsku pomoć jer se ne oseća dobro. Nešto posle 11 sati, njeno vozilo je pronađeno na parkingu tržnog centra. U 15.30 policijski službenici su shvatili da zatvorenik nije vraćen u pritvor i da niko ne može da kontaktira stražarku Vajt.

Kancelarija maršala SAD nudi nagradu do 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja Kejsi Vajt i lokacije Viki Vajt.

"Bila je primeran radnik"

Šerif Singlton je rekao da je Viki Vajt u odeljenju oko 25 godina. Ona je pomoćnik direktora instituta, a deo njenog posla je i organizovanje prevoza do suda. Šerif je objasnila da je prekršila politiku kada je odlučila da sama izvede zarobljenika na sud jer bi osoba optužena za tako težak zločin trebalo da bude u pratnji dva čuvara.

"Svaki zaposleni je šokiran njenim nestankom i celom situacijom. Vajt je nekoliko puta birana za radnika godine i bila je primeran radnik", rekao je šerif i dodao da želi čvrste dokaze pre nego što čuvar bude optužena. Da li je oteta na putu do zgrade suda i odvedena protiv svoje volje? Moguće je i da tu opciju razmatramo u poznavajući zatvorenika, mislim da je čuvar u opasnosti bez obzira na okolnosti“, rečeno je.

Kejsi Vajt je 2020. godine optužen za teško ubistvo. On je nožem ubio 58-godišnju ženu i priznao je ubistvo. Takođe, 2015. godine već je služio kaznu zbog provale, krađe vozila i policijske potere. U vreme bekstva, čekao je suđenje za ubistvo u zatvoru okruga Loderdejl, piše BBC.

(MONDO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi