U NEMAČKOJ HLEB USKORO I DO 10 EVRA: Poljoprivrednici strahuju od poskupljenja žitarica

Novosti online

02. 05. 2022. u 13:46

RAT u Ukrajini doveo je do velikih poskupljenja u svim sektorima, a poljoprivrednici u Nemačkoj strahuju kako bi poskupljenja moglo biti još, posebno u sektoru žitarica.

У НЕМАЧКОЈ ХЛЕБ УСКОРО И ДО 10 ЕВРА: Пољопривредници страхују од поскупљења житарица

Foto Arhiva

Nastavi li se ovako, Udruženje poljoprivrednika u Nemačkoj najavilo je kako bi hleb uskoro mogao koštati i do 10 evra, piše Fenix Magazin.

Tomas Bode, pekar iz nemačke Savezne zemlje Tirinška, rekao je za Focus Online da je nedavno morao da povisi cene svojih proizvoda za oko 20 posto zbog rasta troškova. Obično su troškovi proizvodnje, uključujući troškove rada, ti koji čine najveći deo cene. Sada se, prema rečima Bodea, to se već promenilo.

– Troškovi sirovina i energije sada su na istom nivou kao i troškovi proizvodnje - rekao je za Focus Online.

Sada, kako bi svima, bez obzira na finansijsku situaciju, omogućili kupovinu pekarskih proizvoda, Bode svojim kupcima nudi hleb od prethodnog dana u pola cene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)