PUTIN TREBA DA BUDE NOVI RATKO MLADIĆ: Zapad želi da ruski lider bude osuđen u Hagu, da za svet postane novi simbol zla

M.Đorđević

30. 04. 2022. u 10:56

POSEBNA meta Zapada je ruski predsednik Vladimir Putin, čije uklanjanje sa vlasti na bilo koji način, predstavlja zadatak broj jedan jer se pokazalo da se ruski narod posle početka specijalne vojne operacije okuplja oko svog lidera, piše ruski portal Cargrad.

ПУТИН ТРЕБА ДА БУДЕ НОВИ РАТКО МЛАДИЋ: Запад жели да руски лидер буде осуђен у Хагу, да за свет постане нови симбол зла

Foto: Profimedia

Već postoje desetine direktnih dokaza da kolektivni Zapad vodi rat uništenja sa Rusijom. Sve moguće „crvene linije” su pređene, a Zapad se krišom sprema da uhapsi ruskog predsednika Vladimira Putina.

Činjenica da na Zapadu postoji sistematska, koordinirana demonizacija Rusije više nije tajna. Svrha ove kampanje laži je da stvori sliku o Rusiji koja bi u očima zapadne javnosti opravdala bilo kakve neprijateljske, ili otvoreno agresivne akcije.

Posebna meta Zapada je ruski predsednik Vladimir Putin, čije uklanjanje sa vlasti na bilo koji način, predstavlja zadatak broj jedan jer se pokazalo da se ruski narod posle početka specijalne vojne operacije okuplja oko svog lidera,

Pod ovim uslovima, kolektivni Zapad nema drugog načina da obezglavi Rusiju osim da pribegne fizičkoj eliminaciji Putina. I to ne bi moralo da bude ubistvo. To bi moglo biti, na primer, hapšenje koje je naložio Međunarodni krivični sud u Hagu. 

Tajni nalog za hapšenje

U vezi ovoga već je lansiran signal u informativni prostor, upućen i predsedniku Rusije i svetskoj zajednici. Svrha signala je da se stvori ogovarajuća atmosfera i pripremi situacija u kojoj bi se hapšenje predsednika Putina doživljavalo kao legitiman i dugo očekivani čin.    

Bivši sudija Međunarodnog krivičnog suda (MKS) u Hagu Volfgang Šomburg nedavno je u emisiji Bajerišer Rundfunk izjavio da bi predsednik Rusije Vladimir Putin mogao da bude uhapšen po tajnoj poternici, pa čak i otet.

S obzirom na to bi poternica bila tajna, Putin bi za nju mogao da sazna tek kada pređe rusku granicu i nađe se na teritoriji strane države. 

Za ovo je bila potrebna Buča

U kontekstu Šomburgove izjave, dešavanja u Buči i Kramatoorsku i drugim mestima izgledaju potpuno drugačije, i ona mobu činiti „bazu optužbe“ protiv predsednika Putina u toku suđenja, koje „civilizovani svet“ verovatno želi da organizuje.

„Dokaze i tragove“ za ovu bazu prikupljaće španski kriminolozi, posebno, koje je obećao španski premijer Pedro Sančez obećao po nalogu SAD i Londona.

Sančez je već govorio o slanju španskih forenzičara u Ukrajinu, pa se postavljaju pitanja da li se zaista sprema hapšenj Putina i šta može da znači izjava bivšeg sudije Šomburga?

Prvi odgovor je da je to potpuno neskriveni progon Rusije i ruskog lidera.

Drugo, to je pokušaj da se ograniči Putinovo kretanje van Rusije i spreči njegovo učešće na onim međunarodnim skupovima i forumima koji bi mogli biti u interesu Rusije.

Treće, ne može se isključiti da je tajna optužnica, s obzirom na nečuvenu rusofobičnu histeriju na Zapadu, već izdata, a da Zapad samo čeka priliku da uhapsi Putina.

Ne može se isključiti da je to moguće u sadašnjim uslovima. Sudbina Sadama Huseina i Gadafija ne dozvoljavaju da se Rusija prema izjavi bivšeg sudije Šomburga odnosi nemarno. Iako je Šomberg bivši član Međunarodnog krivičnog suda (radio je u MKS-u od 2001. do 2008. godine), nema sumnje da je dobro svestan koji se mehanizmi odmazde protiv protiv onih neposlušnih Zapadu mogu koristitit. 

Primer Jugoslavije

Čak ni na sekund se ne može računati da će MKS slediti bilo kakve pravne norme u vezi sa Putinom. Način na koji je Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) delovao u Hagu govori da su sve takve strukture stvorene samo da bi opravdale i legitimisale zločine kolektivnog Zapada nad drugim narodima koji nisu poslušni volji Sjedinjenih Država i NATO.  

Haški tribunal je 2017. godine na doživotni zatvor osudio bivšeg komandanta snaga bosanskih Srba generala Ratka Mladića. Proglašen je krivim po deset od jedanaest tačaka, posebno za genocid i ratne zločine u Bosni i Hercegovini tokom građanskog rata 1992-1995. 

Praktično nije bilo sumnje kakva će biti Mladićeva presuda. Čitava zapadna štampa, kao i kolektivni Zapad u celini, do tada su okrivili Srbiju i Srbe za ratove koji su se vodili u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina i odneli stotine hiljada života. Dovoljno je bilo pogledati objave o Mladiću u stranim medijima da bi se shvatilo: oko njegovog lika stvoreno je informativno polje, koje nije ostavljalo šanse za drugačiju presudu MKSJ. "Kaznu će dobiti kasapin iz Bosne“, „Pogled ubice“ – takvim su tonom pisale američke i evropske novine o generalu.

I to bez pominjanja kako su bivše srpske vlasti izručile Zapadu bivšeg predsednika države Slobodana Miloševića, koji je 2006. godine ubijen u haškom zatvoru. Haški tribunal je zapravo stvoren samo za suđenje Srbima, kojih je na stotine osuđeno, a među Hrvatima, Bošnjacima muslimanima, bilo je samo nekoliko osuđenih. 

Jugoslavija je postala poligon na kome su SAD razrađivale taktiku raspada država po zadatom scenariju, koja je posle sprovedena na Bliskom istoku i na teritoriji bivšeg SSSR-a. Jugoslovenski vojni i politički lideri su iz prve ruke iskusili ono što Putin i ruska vojska danas doživljavaju. „Imperija laži“ – kolektivni Zapad – danas radi potpuno istu stvar u odnosu na Rusiju, Ruse i Putina lično kao nekada u Jugoslaviji.

(Cargrad.tv)

BONUS VIDEO: UNIŠTENO 112 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA: Najnoviji brifing ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni