POKAŽITE MILOST PREMA UKRAJINI Zaharova poručila DŽonsonu: Što više oružja šaljete, gine sve više Ukrajinaca

M.Đorđević

21. 04. 2022. u 11:22

ŠTO više London snabdeva Kijev oružjem, to više građana ove zemlje gine, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, pozivajući britanske vlasti da pokažu milost prema građanima Ukrajine i prestanu da isporučuju oružje, prenosi RIA Novosti.

ПОКАЖИТЕ МИЛОСТ ПРЕМА УКРАЈИНИ Захарова поручила Џонсону: Што више оружја шаљете, гине све више Украјинаца

Foto: Profimedia

Zaharova je podsetila da je britanski premijer Boris Džonson ranije pozvao ruske vlasti da "pokažu milost" prema jednom britanskom državljaninu zarobljenom u gradu Mariupolju, gde se borio na strani Kijeva.

- Zauzvrat, pozivamo britanske vlasti da pokažu milost, koju je Boris Džonson spomenuo, građanima Ukrajine i prestanu da isporučuju oružje kijevskom režimu. Što više London isporučuje oružje Ukrajini, to više građana ove zemlje umire - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona se obratila i šefu britanske vlade. 

- Borise, razumemo da ste vi lično i vaša Vlada napustili svoje podanike koji su postali žrtve britanske propagande i otišli ​​kao plaćenici u Ukrajinu da ubijaju ljude. Ne pretvarajte se da ste zabrinuti. Apsolutno vas ne zanima sudbina Britanaca koji su u nevolji - rekla je predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Ona je zamolila obične Britance da ne brinu. 

- Apelujem na građane Britanije: ne brinite, ruska strana brine o njima. Oni su nahranjeni, napojeni, pružena im je neophodna pomoć. Kao i drugi stranci koji su se predali ili su privedeni. Za razliku od ukrajinskih militanata koji nehumano pucaju u zatvorenike i rugaju se civilima, ruske oružane snage su privržene humanitarnom pravu. Da nije uvedena cenzura u Britaniji, znali bi za to - zaključila je Zaharova.

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a