NEMAČKA SE REŠAVA RUSKE NAFTE: Analena Berbok otkrila rok - "Bićemo na nula do kraja godine"

Novosti onlajn

20. 04. 2022. u 21:02

NEMAČKA će ukinuti uvoz ruske nafte do kraja godine, rekla je ministarka spoljnih poslova Analena Berbok nakon sastanka sa baltičkim kolegama.

НЕМАЧКА СЕ РЕШАВА РУСКЕ НАФТЕ: Аналена Бербок открила рок - Бићемо на нула до краја године

Analena Berbok, kopredsednica Zelenih / Foto AP

- I zato kažem jasno i neopozivo, da, Nemačka se kompletno rešava uvoza ruskih energenata - kaže Berbok.

Ona dodaje da je to cilj cele Evropske Unije.

- Prepolovićemo naftu do leta i bićemo na nula do kraja godine, a onda će uslediti gas, u zajedničkoj evropskoj mapi puta, jer je naš zajednički izlazak, potpuni izlazak iz Evropske unije, naša zajednička snaga - rekla je nemačka ministarka. 

BONUS VIDEO:

MATEMATIČKI PRECIZNO: Udar Iskandera na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)