PRIPREMALI TERORISTIČKI NAPAD: Ruska FSB u Čerkeziji uhapsila trojicu pristalica Islamske države

Tanjug

18. 04. 2022. u 10:44

RUSKA Federalna služba bezbednosti uhapsila je trojicu pristalica ekstremističke organizacije Islamska država u Karačajevu-Čerkeziji koji su pripremali teroristički napad, saopšteno je danas TASS-u iz Centra za odnose sa javnošću FSB.

ПРИПРЕМАЛИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Руска ФСБ у Черкезији ухапсила тројицу присталица Исламске државе

Foto: FSB RF

- Savezna služba bezbednosti na teritoriji Karačajevo-Čerkeske republike je suzbila pripremu terorističkog akta. Trojica ruskih državljana privedena su u Čerkesku zbog pripremanja terorističkog akta na jednu od državnih institucija po instrukcijama militanata ekstremističke organizacije Islamska država - navodi FSB u saopštenju.

Takođe, kako se navodi, u rezidenciji terorista pronađene su komponente za izradu improvizovane eksplozivne naprave, šema sa ciljem terorističkih težnji, komunikaciona sredstva koja sadrže značajnu količinu terorističkog sadržaja, kao i prepiska sa militantima ekstremistističke organizacije o planiranom zločinu.

 

BONUS VIDEO: "KRASNOPOLj" U AKCIJI: Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi