KULEBA TRAŽI JOŠ ORUŽJA: Potrebno dodatno naoružanje za prekid opsade Mariupolja

Tanjug

14. 04. 2022. u 17:47

UKRAJINI je potrebno dodatno naoružanje kako bi prekinula opsadu Mariupolja, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.

КУЛЕБА ТРАЖИ ЈОШ ОРУЖЈА: Потребно додатно наоружање за прекид опсаде Мариупоља

Foto: Printskrin Youtube / Noticieros Televisa

-Mariupolj je u očajnoj situaciji. Činimo sve što možemo da podržimo civile i branioce, rekao je Kuleba, prenosi Bi-Bi-Si.

Naveo je da bi prekinuli opsadu Marijupolja i spasili civile i braonice, potrebno im je više naoružanja i da se u dogovoru sa partnerima radi na njihovom dobijanju.

Foto MO Ukr.

-Ako Ukrajina ne dobije neophodno oružje u roku od nekoliko dana, a ne nekoliko nedelja, to će značiti da će više civila biti ubijeno, biće počinjeno više zločina i više ukrajinskih sela i gradova će biti uništeno usled ruske ofanzive, ocenio je Kuleba.

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je juče dodatnih 800 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMAK RUSKOG NAPADA NA STRANE "LEGIONARE": Iskander sravnio sa zemljom kasarnu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni