POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Ukrajincima izbačeno iz stroja više stotina ljudi, 50-tak komada tehnike, oboren i Su-27 VSU

P. Z. S. /MO Rusije

11. 04. 2022. u 19:41

RAT u Ukrajini ušao je u 47. dan. Kijev sprema provokaciju kako bi optužio Rusiju za navodna masovna ubistva civila u Irpenu u Kijevskoj oblasti, mada su jedinice ruskih Oružanih snaga napustile ovaj grad pre više od nedelju dana.

ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Украјинцима избачено из строја више стотина људи, 50-так комада технике, оборен и Су-27 ВСУ

Foto Tanjug

Ruske snage nastavljaju da evakuišu civile iz opasnih delova Ukrajine. Pregled stanja na ratištu u Ukrajini dao je general Igor Konašenkov.

On je naglasio da su ruske snage 11. aprila popodne, u oblasti naselja Časov Jar, Donjecka oblast, upotrebile raketni sistem Kinžal kojim je uništeno utvrđeno i dobro zaštićeno komandno mesto grupe ukrajinskih trupa u Donbasu.

U izveštaju je navedeno da je u oblasti Selidova, Donjecke oblasti, uništene su visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem: ukrajinski lanser taktičkog raketnog sistema Točka-U, dva višecevna raketna bacača u podzemnom skloništu, dva kamuflirana klastera vojne opreme i naoružanja, i do 40 ljudi ukrajinskih nacionalista.

Takođe u izveštaju je navedeno i da je u oblasti Novogrodovke, Donjecka oblast, uništen je bazni logor terorističke organizacije nacista Desni sektor.

Genaral je naveo i da je tokom dana, visokoprecizne kopnene rakete u oblastima naselja Popasnaja, Novozvanovka i Zolote u Donjeckoj oblasti uništile su: komandu i osmatračnicu bataljona, tri četa uporišta, dve četne taktičke grupe ukrajinske 24. mehanizovane brigade i jednu brigade teritorijalne odbrane, kao i dva mesta gomilanja ljudstva, naoružanja i vojne opreme.

- Ukupno, kao rezultat udara u ovim oblastima, uništeno je do 300 ukrajinskih militanata, preko 50 borbenih oklopnih vozila i do 25 vozila različite namene, kazao je Konašenkov.

Ruski PVO sistemi oborili su lovac Su-27 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u rejonu sela Sinelnikovo Dnjepropetrovske oblastinavodi se u izveštaju.

- Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 42 vojna objekta Ukrajine, kazao je Konašenkov. - Među njima: tri komandna mesta, dve radarske stanice za osvetljenje i navođenje, skladište goriva, kao i 35 uporišta i područja koncentracije ukrajinske vojne tehnike.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 130 aviona, 99 helikoptera, 243 S-300, Buk-M1, protivvazdušna raketna sistema Osa AKM, 441 bespilotna letelica, 2132 tenka i dr. borbena oklopna vozila, 241 raketni sistem za rafalnu vatru, 913 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 2.028 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024