SVETSKA BANKA: I pored stravičnih sankcija ruski BDP pada 11 %, ekonomska proizvodnja Ukrajine smanjena za 45%

Tanjug

10. 04. 2022. u 23:34

EKONOMSKA proizvodnja Ukrajine će se verovatno smanjiti za 45,1 odsto ove godine pošto su usled ruskog napada zatvorena brojna preduzeća, smanjen je izvoz i uništeni su proizvodni kapaciteti, saopštila je danas Svetska banka.

СВЕТСКА БАНКА: И поред стравичних санкција руски БДП пада 11 %, економска производња Украјине смањена за 45%

Foto EPA

Svetska banka takođe predviđa da će ruski BDP za 2022. godinu pasti za 11,2 odsto zbog finansijskih sankcija koje su uvele SAD i zapadni partneri, preneo je Rojters.

U izveštaju za Ukrajinu se procenjuje da je više od polovine preduzeća u toj zemlji zatvoreno, a ostatak radi i dalje normalnim kapacitetom.

Zatvaranje pomorskog saobraćaja putem Crnog mora smanjilo je oko 90 odsto izvoza žitarica iz Ukrajine i polovinu ukupnog izvoza iz te zemlje, navode iz Svetske banke.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

USLEDIĆE ODMAZDA, KIJEV ĆE IZGORETI: Nema pregovora