EVROPA UKIDA UVOZ UGLJA IZ RUSIJE: Pripremljen novi paket sankcija - oglasile se Berbokova i Fon der Lajenova

Tanjug

05. 04. 2022. u 15:21

EVROPSKA komisija predložila je danas novi paket sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, koji uključuje zabranu kupovine ruskog uglja i zabranu ulaska ruskih brodova u luke EU. Iz Evropske komisije najavljuju da rade na zabrani uvoza nafte.

ЕВРОПА УКИДА УВОЗ УГЉА ИЗ РУСИЈЕ: Припремљен нови пакет санкција - огласиле се Бербокова и Фон дер Лајенова

Foto AP

- Videli smo neke jezive slike iz Buče i drugih područja koja su ruske snage nedavno napustile. Ovi zločini ne mogu i neće ostati bez odgovora - poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Članice Evropske unije dogovorile su se da u potpunosti okončaju uvoz fosilnih goriva iz Rusije počev od uglja, rekla je danas ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok.

- Odgovor na ove ratne zločine sa petim paketom sankcija na evropskom nivou mora biti da mi kao Evropska unija postepeno smanjujemo zavisnost od fosilnih energenata od Rusije, počevši od uglja, zatim nafte, a onda i gasa - rekla je Berbokova, a prenosi Rojters.

BONUS VIDEO:

AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku