AKO VAM JE HLADNO BEZ RUSKOG GASA, NOSITE DŽEMPER: Nemački ministar bez razumevanja za potrebe građana

Novosti online

29. 03. 2022. u 12:28

NEMAČKI ministar podržao zabranu uvoza gasa i nafte iz Rusije i poručio građanima da se od zime ne umire.

АКО ВАМ ЈЕ ХЛАДНО БЕЗ РУСКОГ ГАСА, НОСИТЕ ЏЕМПЕР: Немачки министар без разумевања за потребе грађана

Foto N. Živanović

Ministar poljoprivrede i zaštite potrošača Baden-Virtemberga Peter Hauk podržao je potpunu nemačku zabranu uvoza gasa i nafte iz Rusije.

Podržao je ovaj paket sankcija uprkos uticaju koji bi mogao da ima na građane njegove zemlje, koji se već bore sa rastućim cenama energije. On je izjavio da se inače ne zalaže za strategije odricanja, ali da je u ovom trenutku to jedino rešenje.

Komentari ovog političara, koji je član Hrišćansko-demokratske unije, izazvali su snažan odgovor nemačkog udruženja stanara, koje je uzvratilo da on ne pokazuje razumevanje za potrebe starijih ili onih koji rade od kuće.

- Može da se izdrži 15 stepeni zimi sa džemperom. Od toga niko ne umire - poručio je Hauk.

Hauk smatra da je razumno da se nemačko stanovništvo malo smrzne.

- Od toga niko ne umire. Ali ljudi umiru negde drugde - rekao je on, misleći na rat u Ukrajini i poručio je stanovnicima da ne gledaju samo na sigurnost snabdevanja.

Drugi nemački ministar ranije je kao strategiju borbe protiv moguće gladi predložio smanjenje konzumacije mesa, naglasivši da bi to bio i dobar odgovor Rusiji bez čijeg uvoza ne mogu da opstanu.

On je poručio stanovnicima Nemačke da jedu manje mesa i da što manje hrane bacaju, kako bi time doprineli u borbi protiv Rusije koja zalihe hrane, koje bi inače izvozila da joj nisu uvedene sankcije, koristi kao oružje, time referišući na izvoznu moć Rusije u Evropi.

BONUS VIDEO:

FRANCUSKA U KOLAPSU ZBOG SANKCIJA: Redovi na pumpama, kamiondžije u štrajku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku