BEZ PLAĆANJA NEMA GASA ZA EVROPU! Jasna poruka iz Kremlja - Rusija se neće baviti "humanitarnim radom"

Tanjug

29. 03. 2022. u 08:55

RUSIJA nema nameru da se bavi humanitarnim radom i besplatno obezbeđuje gas Evropi, ako zemlje Evropske unije odbiju da plate gas u rubljama, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

БЕЗ ПЛАЋАЊА НЕМА ГАСА ЗА ЕВРОПУ! Јасна порука из Кремља - Русија се неће бавити хуманитарним радом

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

Na pitanje američke televizije PBS da li će Rusija prekinuti izvoz gasa u Evropu ako zemlje EU odbiju da plate u rubljama, Peskov je juče rekao da još nije doneta definitivna odluka o tome, prenosi TASS.

- Ne znam šta će se desiti kada odbiju ovu mogućnost. Čim budemo doneli konačnu odluku, videćemo šta može da se uradi. Definitivno, nije nam namera da od toga pravimo humanitarne akcije i šaljemo gas besplatno u Zapadnu Evropu - rekao je Peskov.

- Bez plaćanja nema gasa - naglasio je portparol Kremlja u intervjuu za američku televiziju, navodi TASS.

On je na pitanje koliko je Moskva zabrinuta zbog činjenice da neki od njenih najboljih kupaca za gas, kao što je Nemačka, „okreću leđa Rusiji“, još rekao i da u Kremlju ne bi želeli da se to zaista i dogodi.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 23. marta dao instrukcije da se za isporuke ruskog gasa "neprijateljskim zemljama" počne naplaćivanje u rubljama, navodi TASS.

BONUS VIDEO: 

ZASEDA ZA RUSE: Ukrajinci objavili snimak sa nepoznate lokacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PAO SA KRUZERA Borio se 15 sati za život: Ništa slično nisam video u svojoj karijeri