RUSI GONE 54. BRIGADU – IZVEŠTAJ SA FRONTA: Prodor ruskih trupa, uništeno 1.547 oklopnjaka, 185 PVO sistema, 236 dronova (VIDEO)

P. Z. S. /telegramt/rybar

22. 03. 2022. u 18:04

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 27. dan. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da će Ukrajinci morati da izglasaju na referendumu sve kompromise postignute sa Rusijom za okončanje rata.

РУСИ ГОНЕ 54. БРИГАДУ – ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Продор руских трупа, уништено 1.547 оклопњака, 185 ПВО система, 236 дронова (ВИДЕО)

Foto AP

Brifing zvaničnog predstavnika Ministarstva odbrane Ruske Federacije generala Igora Konašenkova:

-Jedinice Oružanih snaga Rusije, goneći jedinice 54. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u povlačenju, za dan su napredovale još 4 kilometra i približile se naselju Novomihajlovka, saopštio je Konašenkov.

On je dodao i da je grupa trupa Donjecke Narodne Republike preuzela kontrolu nad naseljem Verhnetorecko i nastavlja sa napadima na jedinice 25. Vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine. Uništena su dva tenka, pet borbenih vozila pešadije, tri oruđa poljske artiljerije i sedam terenskih vozila u tim borbama. Na mariupoljskom pravcu 36. brigada marinaca ukrajinskih trupa je „potpuno denacifikovana“, saopštila je Narodna milicija DNR.

Ruske jedinice napredovale su 6 km i zauzele Urožajne, borba se vodi sa jedinicama 128. zasebne brdsko-jurišne brigade ukrajinske vojske

Preko noći je izvršeno napredovanje do Kurahova - u dubinu do 5 km, uništena je četa 53. mehanizovane brigade i jedinice jurišnog bataljona 54. odvojene mehanizovane brigade ukrajinskih trupa, snage DNR zauzele su Slavni, Trudovski, Rudnik Čeljuskincev i Mariinku.

Snage LNR uspostavile su kontrolu nad Kalinovim Popasnim, Novoaleksandrovkom, Stepnojem i Boguslavskim i nastavljaju da uništavaju jedinice 30. odvojene mehanizovane brigade ukrajinske vojske.

General Konašenkov je naglasio i da su 22. marta, gađani vojni objekti Ukrajine iz vazdušnog i morskog visokopreciznog oružja velikog dometa. Uništena su velika skladišta goriva i maziva ukrajinskih trupa u naseljima Lisičansk i Kramatorsk, skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja u Družkovci i skladišta sa municijom u Nadeždinci i Novooleksandrovci.

Takođe Operativno-taktička i vojna avijacija pogodila je 83 vojna objekta Ukrajine.

Među njima: četiri komandna mesta, četiri protivvazdušna raketna sistema, tri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije, kao i 68 mesta za gomilanje vojne opreme.

Konašenkoje rekao i da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili u vazduhu 6 ukrajinskih bespilotnih letelica, među kojima je i jedan Bairaktar TB-2 u blizini sela Merefa u oblasti Harkova.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije ruske snage su uništile 236 bespilotnih letelica, 185 protivvazdušnih raketnih sistema, 1.547 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 154 višecevna bacača raketa, 612 topova i minobacača poljske artiljerije, kao i 1.343 jedinice uništena su specijalna vojna vozila.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili