RUSIJA UPOZORILA HRVATE I SLOVENCE: Šaljete plaćenike i naoružavate Ukrajinu, to je avantura!

Novosti onlajn

16. 03. 2022. u 08:59 >> 10:59

PLANOVI Slovenije i Hrvatske da snabdevaju Ukrajinu ubojitim oružjem predstavljaju avanturu, inicijatori tih planova moraju da razumeju protiv koga će ono biti upotrebljeno, izjavio je direktor Četvrtog evropskog departmana Ministarstva spoljnih poslova Rusije Jurij Pilipson.

РУСИЈА УПОЗОРИЛА ХРВАТЕ И СЛОВЕНЦЕ: Шаљете плаћенике и наоружавате Украјину, то је авантура!

Plaćene armije učestvuju u borbama na svim kriznim tačkama u svetu / Foto EPA

- Neshvatljivi su planovi koje su objavile i Slovenija i Hrvatska za isporučivanje ubojitog oružja kijevskom režimu. Inicijatori te avanture moraju biti svesni protiv koga će to oružje biti upotrebljeno - rekao je Pilipson.

Kako kaže, slanje plaćenika i isporuke oružja u Ukrajinu ometaju normalizaciju i destabilizuju situaciju u regionu.

- Što se tiče nezakonitih aktivnosti stranaca na teritoriji Ukrajine, plaćenika, snabdevanja oružjem, naš stav je nepromenjen. Takva aktivnost dodatno koči normalizaciju, potresa region, dovodi do degradacije u oblasti bezbednosti. Iznosimo te procene svim partnerima - dodao je šef departmana.

AP//Efrem Lukatsky

Kako kaže, neke evropske zemlje proaktivno nastoje da zadobiju naklonost NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država u svom „žestokom neprihvatanju” događaja u Ukrajini.

Direktor departmana je dodao da je ruska strana „donekle zbunjena” reakcijom slovenačkih zvaničnika u smislu nivoa rusofobije.

- Međuresorni sporazumi se unilateralno krše. Građani Slovenije odbijaju ruske državne nagrade, preduzimaju se neprijateljske akcije prema našim predstavništvima u Ljubljani. A to se dešava u pozadini Dana rusko-slovenačkog prijateljstva ustanovljenog prošle godine – pritom, na inicijativu slovenačke strane - objasnio je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI PADOBRANCI U AKCIJI! Zaplenjeno zapadno oružje nedaleko od Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili