"DELILI SMO KONZERVU ČORBE DNEVNO" Teške ispovesti stanovnika Mariupolja - "Nismo jeli četiri dana"

Novosti onlajn/M.Stevanović

12. 03. 2022. u 20:49

STANOVNICA Mariupolja već više od 10 dana provode u neizvesnosti i strahu za sopstvene živote.

ДЕЛИЛИ СМО КОНЗЕРВУ ЧОРБЕ ДНЕВНО Тешке исповести становника Мариупоља - Нисмо јели четири дана

Foto: Printscreen/Izvestja.ru

Jedna stanovnica Maroiupolja navela je u prilogu kanala Izvestja.ru da je već 12 dana provela u podrumu čekajući evakuaciju snaga Donjecke Narodne Republike (DNR).

- Bombardovanje je trajalo... Nemam snage da sedim u podrumu 12 dana. Nemamo šta da jedemo. Oni su nas, rizikujući svoje živote, odveli u selo - rekla je ona misleći na snage Donjecke Narodne Republike.

Kako je navela, u podrumu, gde su se krili i drugi stanovnici Mariupolja, ponestalo hrane. Meštani su delili između sebe konzervu čorbe dnevno.

- Kada su nas našli tamo u ovoj rupi, pitali su da li smo gladni. Pa, naravno da smo gladni. Nismo jeli četiri dana. Imali smo konzervu čorbe, a delili smo 20 g dnevno - zaključila je ona.

Ranije tokom dana, stanovnici Volnovahe u govorili su o paljenju njihovih kuća koje su izvršile vojske Oružanih snaga Ukrajine.

Vojska je pobegla iz grada, ostavljajući za sobom porušene kuće i polomljene stanove, odakle su vlasnici silom proterani.

Dan ranije objavljeni su snimci rezultata granatiranja ukrajinskih nacionalista Kijevskog, Kujbiševskog i Petrovskog regiona Donjecka. 

Podsetimo, i predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas, prilikom telefonskog razgovora koji je trajao 75 minuta, nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona da utiču na vlasti u Kijevu kako bi se zaustavile zločinačke akcije nacionalističkih bataljona u Ukrajini, saopštila je pres-služba Kremlja nakon telefonskog razgovora trojice zvaničnika.

BONUS VIDEO: 

RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju