RAZARANJE UKRAJINSKE VOJSKE: Pogođeno 2.814 vojnih infrastrukturnih ciljeva, 974 tenka , 97 dronova

P. Z. S. / telegram rybar

09. 03. 2022. u 19:13

OD početka operacije uništeno je 2.814 ukrajinskih vojnih infrastrukturnih objekata.

РАЗАРАЊЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Погођено 2.814 војних инфраструктурних циљева, 974 тенка , 97 дронова

Foto: printskrin


Pogođeno i uništeno je 139 protivvazdušnih raketnih sistema S-300, Buk M-1 i S-125, 84 radarska stuba ukrajinske PVO, 974 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 104 višecevna raketna sistema, 359 topova i minobacača poljske artiljerije, 727 jedinica specijalnih vojnih vozila, kao i 97 bespilotnih letelica.

U noći 9. marta ukrajinski nacionalisti su dopremili oko 80 tona amonijaka u selo Zoločev severozapadno od Harkova. Prema rečima meštana koji su napustili Zoločev, nacionalisti ih uče kako da pravilno postupe u slučaju hemijskog napada.

Sve ovo svedoči o tome da su ukrajinski nacionalisti pripremali provokaciju upotrebom otrovnih supstanci da optuže Rusiju za navodnu upotrebu hemijskog oružja.

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 14. dan. Rusija je za danas najavila prekid vatre i saopštila da je spremna da obezbedi humanitarne koridore iz ukrajinskih gradova, uključujući i Kijev, saopštio je sinoć Međuresorni koordinacioni štab Rusije za humanitarno reagovanje u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)