SVETSKI EKONOMSKI FORUM PREKIDA ODNOSE SA RUSIJOM: "Dani šampanjca i ruskog kavijara u Davosu su završeni"

Tanjug

09. 03. 2022. u 09:40

SVETSKI ekonomski forum (WEF) stavio je "na led" odnose sa Rusijom, piše američki portal Politiko, uz opasku da su - dani šampanjca i ruskog kavijara u Davosu završeni.

СВЕТСКИ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ПРЕКИДА ОДНОСЕ СА РУСИЈОМ: Дани шампањца и руског кавијара у Давосу су завршени

Moskva, Foto AP

U tekstu se navodi da zamrzavanje odnosa WEF-a s Rusijom obuhvata i strateško partnerstvo sa konglomeratima koje vode oligarsi.

Dodaje se da su "na ledu" i Istraživački centar u Moskvi, iza kojeg stoji Kremlj, i savetodavno veće na čijem je čelu ekonomski savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Ne sarađujemo ni sa jednom osobom pod sankcijama i zamrznuli smo sve odnose sa ruskim entitetima - rekla je za Politiko Amanda Ruso, portparolka WEF-a.

Portal, ipak, napominje da su odnosi - možda zamrznuti, ali ne i mrtavi - jer WEF ostavlja otvorenom mogućnost da se nađe u ulozi - graditelja mostova - između Rusije i Ukrajine kada se aktuelni sukob okonča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...