HITNO UPOZORENJE MOSKVE: Fizički napadnut ruski diplomata

Novosti online

05. 03. 2022. u 18:45

"RUSKI diplomata u glavnom gradu Litvanije napadnut je upotrebom fizičke sile, vršeni su pokušaji da se izvrši pritisak na ambasadora. Naša predstavništva su već poslala relevantne note“, navodi se u poruci na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ: Физички нападнут руски дипломата

Foto D. Dozet

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je vlasti baltičkih zemalja da preduzmu mere za zaštitu ruskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i njihovih zaposlenih.

"Upozoravamo"

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je vlasti Litvanije, Letonije i Estonije na odgovornost za posledice "antiruske psihoze koju su oni pokrenuli".

- Upozoravamo Vilnjus, Rigu i Talin na odgovornost za posledice antiruske psihoze koju su oni pokrenuli - navodi se na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Departman je primetio da u baltičkim republikama "bahanalija oko ruskih stranih institucija ne prestaje".

- U više navrata poslednjih dana naša diplomatska predstavništva dobijaju pozive sa raznim vrstama pretnji, beležimo i sve češće huliganske akcije, uključujući i skupove u neposrednoj blizini ambasada. Novinari u ovim zemljama otvoreno pozivaju na "opsadu" naših diplomatskih misija - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije komentarisalo izjave austrijskih vlasti o situaciji u Ukrajini, uz napomenu da reči predstavnika te zemlje dovode u sumnju njenu "neutralnost".

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)