BRITANCI TVRDE: Čeka nas najveća nestašica žita u istoriji

Novosti onlajn

04. 03. 2022. u 07:44

EKONOMISTI predviđaju da bi trenutna situacija u Ukrajini mogla dovesti do najveće nestašice pšenice u istoriji.

БРИТАНЦИ ТВРДЕ: Чека нас највећа несташица жита у историји

Foto Tanjug

- Kriza u Ukrajini će izazvati ogroman šok u snabdevanju pšenicom i ništa se ne može učiniti kratkoročno da se to spreči, navodi ScottIrwinUI, a citira Blumberg.

Podsetimo, Vučić je rekao da nam je setva bila odlična, i da mi trenutno imamo dvostruko više od potreba Srbije pšenice i kukuruza. 

- Dovoljno smo pšenice samleli, imamo dovoljno brašna. Sa pšenicom i kukuruzom apsolutno nećemo imati nikakvih problema. Pripremili smo mere da ograničimo izvoz pšenice i kukuruza na 20 odsto od ukupne proizvodnje ukoliko to bude bilo potrebno. Ali za sada apsolutno nikakvih problema nemamo - naveo je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

UHAPŠEN NAPADAČ: Muškarac koji je pretio eksplozivom u iranskom konzulatu u Parizu lišen slobode (FOTO)