ZBOG ESKALACIJE U UKRAJINI: U Rusiju stiglo više od 11.000 izbeglica iz Donbasa, ambasador Nebenzja poručio UN - krivicu za to snosi Zapad!

Tanjug

28. 02. 2022. u 23:24

STALNI predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da je zbog eskalacije situacije u Ukrajini u Rusiju stiglo preko 110.000 izbeglica iz Donbasa.

ЗБОГ ЕСКАЛАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ: У Русију стигло више од 11.000 избеглица из Донбаса, амбасадор Небензја поручио УН - кривицу за то сноси Запад!

Foto: Tanjug

- Trenutno se u Rusiji nalazi preko 110.000 izbeglica iz Donbasa koji su morali da napuste svoje domove nakon što je Kijev ponovo pokušao da reši problem na jugoistoku svoje zemlje vojnim putem uprkos Minskim sporazumima. Krivica leži i na Zapadu koji su otvoreno podržavali Kijev i upumpavali oružje u Ukrajinu - kazao je on.

On je izjavio  i  da će Rusija da odgovori na odluku SAD o proterivanju 12 diplomata iz ruske misije pri Ujedinjenim nacijama.

- Siguran sam da će uslediti odgovor jer je to diplomatska praksa. To nije naš izbor, mi to nismo započeli - rekao je on i dodao da nije na njemu da odlučuje kakav će biti odgovor Rusije, preneo je TASS.

SAD su naredile da 12 službenika ruske misije pri UN napuste zemlju do 7. marta, izjavio je ranije danas stalni Vasilij Nebenzja.

- Rečeno nam je da je 12 ljudi iz ruske diplomatske misije proglašeno za persone non-grata i da oni moraju da napuste SAD do 7. marta - rekao je Nebenzja na konferenciji za novinare u Njujorku.

Istakao je da su time vlasti SAD "preduzele još jednu neprijateljsku akciju protiv ruske misije pri UN, grubo kršeći obaveze kao zemlje u kojoj se nalazi sedište UN", preneo je Interfaks.

On je napomenuo da je reč o diplomatama koje rade u sedištu UN.

- SAD su upravo posetile rusku misiju i uručile nam poruku koja nam nalaže da ispunimo ovaj zahtev - rekao je Nebenzja.

BONUS VIDEO - RAKETE LETE IZNAD KIJEVA: Noćno nebo zaparali PVO projektili

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)