NEMAČKA MINISTARKA ODBRANE OVAKO ZAMIŠLJA SUKOB: Berbok - “Ruski napad” biće pre tajna operacija nego ofanziva

Tanjug

18. 02. 2022. u 19:12

NAJVEROVATNIJI scenario za navodni ruski napad na Ukrajinu nije totalna invazija, već "operacija pod lažnom zastavom" ili državni udar, izjavila je danas nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.

НЕМАЧКА МИНИСТАРКА ОДБРАНЕ ОВАКО ЗАМИШЉА СУКОБ: Бербок - “Руски напад” биће пре тајна операција него офанзива

Foto Tanjug/AP

-Invazija u punoj meri nije nemoguća, ali nisam sigurna da je to zaista najverovatniji scenario, rekla je Berbok u obraćanju na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, prenosi Rojters.

Ona je navela kao najearlniji scenario za ruski napad na Ukrajinu operaciju "lažna zastava", državni udar, sajber napad ili onesposobljavanje ukrajinske vitalne infrastrukture.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je u četvrtak da postoji bojazan da bi Rusija mogla da inscenira razlog za vojni napad na Ukrajinu i da NATO raspolaže informacijama o prisustvu velikog broja ruskih obaveštajaca u trenutno zapaljivom regionu Donbasa.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku