BILANS STRAVIČNE EKSPLOZIJE NIJE KONAČAN: Poginulo sedmoro, od kojih dvoje dece, među kojima i jedna beba (FOTO)

Bilans stravične eksplozije koja se dogodila u ponedeljak ujutro u 1,30 u stambenoj zgradi u u mestu Sen Loran de la Salank na jugozapadu Francuske, petnaestak kilometara od Perpinjana, još nije konačan. Poginulo je najmanje sedmoro ljudi, među kojima dvoje dece, od kojih jedna beba. Jedna ili dve osobe su se tokom dana još vodile kao nestale, a nije se znalo ni tačno stanje teško povređenog stanara

БИЛАНС СТРАВИЧНЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ НИЈЕ КОНАЧАН: Погинуло седморо, од којих двоје деце, међу којима и једна беба (ФОТО)

Depositphotos

Do eksplozije je došlo oko 1,30 ujutro u prizemlju dvospratnice gde se nalazi sendvičara. Oko ulaza su pronađene boce za gas. Za sada se ne zna da li su one izazvale nesreću. Posle eksplozije, izbio je požar, a vatrena stihija je bila toliko jaka, da je zahvatila fasadu zgrade preko puta ulice.

Do nesreće je došlo u glavnoj ulici Arago, u varošici sa desetak hiljada stanovnika. Dvadeset sedmogodišnji mladić je s teškim povredama prebačen u bolnicu, još troje lakše povređenih se otrovalo dimom, dok je preostalih dvadesetak stanara evakuisano. Vatra je zahvatila najmanje jedanaest stanova.

Očevici ističu da su scene bile stravične. Ljudi su skakali kroz prozore, vrištali, panično trčali po trotoaru. U trenutku eksplozije tresli su se zidovi okolnih zgrada, a meštani su šokirani.

Intervenisalo je 85 vatrogasaca, koji su u ponedeljak ujutro u 8 sati i dalje gasili požar. Vatra je tokom dana ugašena, a spasioci, u staroj zgradi nestabilnih zidova, koja preti da se uruši, uz pomoć pasa tragača traže eventualne nove žrtve. Sud je pokrenuo istragu da bi se utvrdili uzroci nesreće.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Daramen je tokom dana stigao na mesto nesreće, izrazio podršku nacije i saučešće porodicama stradalih, zahvalio se vatrogascima na brzoj intervenciji i građanima, koji su prihvatili susede čiji su stanovi uništeni, na solidarnosti.

(Tragedija)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!