SATELITSKI SNIMCI RAZMEŠTANJA RUSKIH TRUPA: Pokret jedinaca na teritoriji Rusije za odlazak u Belorusiju na manevre (FOTO)

Tanjug

11. 02. 2022. u 10:42 >> 11:03

KOMERCIJALNI satelitski snimci koje je objavila jedna privatna američka kompanija ukazuju na nova razmeštanja ruskih vojnih snaga na nekoliko lokacija u blizini Ukrajine, javlja agencija Rojters.

САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ РАЗМЕШТАЊА РУСКИХ ТРУПА: Покрет јединаца на територији Русије за одлазак у Белорусију на маневре (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Kompanija “Maksar tehnolodžiz” sa sedištem u SAD je saopštila da fotografije snimljene u sredu i četvrtak pokazuju "značajna nova raspoređivanja" vojnih trupa na nekoliko lokacija na Krimu, u zapadnoj Rusiji i Belorusiji.

Na Krimu, koji je 2014. godine ušao u sastav Ruske Federacije, pomenuta američka kompanija je, kako tvrdi, identifikovala veliko novo raspoređivanje trupa i opreme na aerodromu Oktjabrskoje severno od grada Simferopolja, uključujući 550 vojnih šatora i stotine vozila.

Nove trupe i oprema su, takođe, stigli u područje blizu baze Novoozernoje na Krimu, a primećeno je i novo raspoređivanje u blizini grada Slavne, na severozapadnoj obali poluostrva.

U Belorusiji, gde se trenutno održavaju zajedničke vojne vežbe Moskve i Minska, kompanija “Maksar” je identifikovala novo raspoređivanje trupa, vojnih vozila i helikoptera na aerodromu Zjabrovka u blizini Gomelja, manje od 25 km od granice sa Ukrajinom.

Kompanija "Maksar" navodi i da je do velikog raspoređivanja trupa i snaga nedavno došlo na poligonu za obuku Kursk u zapadnoj Rusiji, na otprilike 110 km istočno od ukrajinske granice.

Rusija nije otkrila koliko je trupa rasporedila i poručuje da ima pravo da pomera snage unutar svoje teritorije kako joj odgovara, insistirajući na tome da takve akcije ne predstavljaju spoljnu pretnju.

BONUS VIDEO: Srpski Lazar na poligonu pokazuje svoje mogućnosti kao moderno borbeno vozilo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)