NAKON ZAJEDNIČKIH VEŽBI U BELORUSIJI: Ruska vojska se vraća u baze u dve etape

Novosti online

08. 02. 2022. u 18:28

RUSKA vojska će napustiti Belorusiju nakon što se završe zajedničke vojne vežbe u toj zemlji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

НАКОН ЗАЈЕДНИЧКИХ ВЕЖБИ У БЕЛОРУСИЈИ: Руска војска се враћа у базе у две етапе

Ukrcavanje ruskih oklopnih vozila u transportne avione tokom vežbi na Krimu / Foto AP

-Niko nikada nije rekao da će ruske trupe ostati na teritoriji Belorusije, o tome nije bilo govora. Reč je o savezničkim vojnim vežbama i podrazumeva se da će se po njihovom završetku vojska vratiti u mesta stalnog raspoređivanja, saopštio je Peskov.

Takođe je dodao da ruski predsednik Vladimir Putin nije govorio o konkretnim datumima po tom pitanju na jučerašnjem sastanku sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom.

Pregovori lidera održani su 7. februara u Kremlju i trajali su nešto više od pet sati. Ruski predsednik je saopštio da je sastanak sa Makronom bio sadržajan i koristan.

Podsetimo, u toku je provera snaga za reagovanje Savezne države Rusije i Belorusije. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista