PUSTOŠE SIRIJSKE SIROVINE: Moskva iznela detalje, Amerikanci posrednici u trgovini ukradenom naftom

Srna

08. 02. 2022. u 10:31

SAD su i dalje aktivno umešane u protivzakonitu trgovinu naftom iz okupiranih teritorija u Siriji, saopštila je ruska Spoljna obaveštajna služba. Prema izveštaju Službe, američke kompanije nastavljaju da pustoše sirijske prirodne resurse.

ПУСТОШЕ СИРИЈСКЕ СИРОВИНЕ: Москва изнела детаље, Американци посредници у трговини украденом нафтом

Foto: Depositphotos

- Vašington je i dalje aktivno uključen u ilegalnu trgovinu naftom iz okupiranih područja na severoistoku Sirije. Svakog meseca do tri miliona barela sirove nafte izvlači se iz polja u pokrajinama Hasaka, Raka i Deir ez Zor, navodi se u izveštaju.

U dokumentu se ističe da se oko trećine ukradene nafte prodaje u kurdsku autonomnu regiju u Iraku, po ceni od 35 do 40 dolara po barelu, uz posredovanje Amerikanaca, javio je TASS.

- Nafta se dostavlja u irački Kurdistan kamionima koje štiti američka vojska. Osim toga, osoblje američkog vojnog kontingenta i privatne vojne kompanije organizuje bezbednosni sistem za proizvodnu i prerađivačku infrastrukturu, dodaje se u izveštaju.

BONUS VIDEO: 

IZRAEL NAPAO SIRIJU? Društvenim mrežama šire se snimci, još nema zvaničnih potvrda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠAMAR VLASTIMA U KIJEVU: Ukrajina neće ući u NATO i EU