OČIGLEDNO JE DA SE PRIPREMA PROVOKACIJA: Marija Zaharova o histeriji zapadnih medija o navodnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu

Srna

07. 02. 2022. u 13:32

ZASTUPLjENOST objava u zapadnim medijima o navodnim planovima Rusije da izvrši agresiju protiv Ukrajine može da znači da zapadne zemlje pripremaju stvarnu provokaciju, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА СЕ ПРИПРЕМА ПРОВОКАЦИЈА: Марија Захарова о хистерији западних медија о наводној руској инвазији на Украјину

Foto: Profimedia

- Očigledno je da to znači da se sprema provokacija. Zastupljenost i kvalitet tih objava, njihova unapred pripremljena priroda i apsolutna netačnost i kategoričnost mogu da nagoveste da se planiraju nekakvi provokativni postupci - rekla je Zaharova za rusku televiziju "Prvi kanal".

Ona je napomenula da nijedan članak u zapadnim štampanim medijima niti video-snimak ne mogu biti objavljeni a da ih prethodno ne pregleda uređivački desk.

Prema njenim rečima, histerija u zapadnim medijima traje više od dva meseca, te da postoje planovi i nacrti za provokativni scenario, preneo je TASS.

Zaharova je istakla da objava agencije "Blumberg" o navodno već započetoj invaziji Rusije na Ukrajinu znači da je moguć svaki scenario.

- Pitanje je samo kada će da pritisnu "info taster". To znači da je odgovarajući materijal spreman za bilo koju priliku, nevezano za realnost - dodala je Zaharova.

"Blumberg" je ranije objavio naslov "Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu", ali je kasnije ta agencija saopštila da je došlo do greške i uklonila naslov.

Iz agencije su poručili da je u toku istraga o incidentu.

BONUS VIDEO: 

Koje teške reči koriste kandidati u američkoj predsedničkoj kampanji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024