MISICU RASKOMADAO LJUBOMORNI MUŽ: Ruski funkcioner ubio suprugu, telo bacio u reku, pa u njeno ime odgovarao na poruke

Novosti online

05. 02. 2022. u 20:34

MUŠKARAC iz Rusije navodno je priznao da je ubio svoju suprugu, pre nego što je raskomadao njeno telo i ostatke bacio u reku.

МИСИЦУ РАСКОМАДАО ЉУБОМОРНИ МУЖ: Руски функционер убио супругу, тело бацио у реку, па у њено име одговарао на поруке

Foto: Printskrin Jutjub

Aleksandar Popov, zamenik šefa odeljenja moskovskog metroa, 10. januara je policiji prijavio nestanak supruge Ksenije Popove, ranije Sapožkove (30). Prema njegovim rečima, ona je odletela u Dubai, odakle je sa prijateljima trebalo da ode u Afriku, ali je odjednom prestala sa komunikacijom. Međutim, kada se saznalo da žena zapravo nije prešla granicu, Popov je priznao da je ubio svoju suprugu, raskomadao njeno telo i ostatke bacio u reku Desna.

Rekao je da ju je ubio tokom svađe u avgustu prošle godine.

- Udario ju je u glavu nekoliko puta. Kada je shvatio da je mrtva, odlučio je da se reši tela. Njihova ćerka je bila u susednoj sobi tokom svađe. On je odveo ćerku kod rođaka na nekoliko dana, a onda se vratio kući, raskomadao njeno telo, spakovao ga u crne kese za smeće i otišao do reke - rekao je izvor.

Popov je zatim, kako dodaje izvor, privezao kamenje za vreće i bacio ih u reku Desna, prenosi ruska Gazeta. Kada ronioci nisu mogli da pronađu ništa na tom mestu, Popov je počeo da negira krivicu i odbio je da svedoči, piše Telegraf.

Prema pisanju medija, Popov je odgovarao na poruke Ksenijinih rođaka i prijatelja u njeno ime, a njihovu ćerku je poslao da živi sa ženinom porodicom.

Popov je tokom ispitivanja rekao da se ubistvo dogodilo u iznajmljenom stanu na teritoriji stambenog kompleksa Andersen u Novoj Moskvi. Prema njegovim rečima, da bi sakrio tragove, raskomadao je leš svoje supruge, a ostatke bacio u reku Desnu, koja protiče nedaleko od kuće. Telo je traženo u reci, nekoliko dana su ga pregledavali ronioci. Međutim, Popov je kasnije promenio svoje svedočenje. On je 4. februara rekao istražitelju da je zapravo sakrio Ksenijine ostatke u šumi, prenosi Objektiv.

– Ovo mesto se nalazi četiri kilometra od kuće Popovih – rekao je za kp.ru izvor iz policije.

Forenzičari rade na mestu pronalaska tela “gospođice Kuzbasa” Ksenije Popove u Novoj Moskvi. Kako je ranije objavio sajt kp.ru, posmrtni ostaci žene pronađeni su u petak, 4. februara uveče.

Podsetimo, u decembru 2021. godine njen suprug Aleksandar Popov, bivši zamenik gradonačelnika Novokuznjecka, prijavio je policiji nestanak Ksenije. Prema njegovim rečima, žena je 31. avgusta odletela u Dubai na odmor, neko vreme je održavala kontakt sa porodicom i prijateljima samo preko društvenih mreža, a zatim je potpuno nestala. Međutim, tokom provere postalo je jasno da Ksenija Popova nije napustila granice Rusije. Kasnije je Aleksandar priznao da je zapravo ubio svoju ženu tokom svađe istog avgusta 2021. godine, a zatim se nekoliko meseci dopisivao na društvenim mrežama u njeno ime stvarajući iluziju da mu je žena živa.

– Telo ubijene stavio je u auto i odvezao u šumu. Prvo je iskopao prilično duboku rupu. Stoga je danas bilo veoma teško izvaditi ostatke iz smrznute zemlje. Ali na kraju je telo pronađeno.

Međutim, zašto je muškarac prvi put pogrešno naveo gde je sakrio telo svoje žene? Šta je bila poenta?

– Verovatno ste čuli za ovo tumačenje: nema tela – nema slučaja – kaže za kp.ru advokat, potpukovnik policije u penziji, 90-ih godina operativac regionalnog odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Stanislav Ribčinski.

BONUS VIDEO - KRAJ NA VEŠALIMA: Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)