IZRAEL ZABRANIO BALTIČKIM ZEMLJAMA PRODAJU ORUŽJA UKRAJINI: Tel Aviv ne želi da naruši odnose sa Moskvom

Novosti onlajn

05. 02. 2022. u 13:09

IZRAEL je zabranio Letoniji, Litvaniji i Estoniji da isporučuju oružje koje Tel Aviv prodaje Ukrajini, piše portal Brejking Difens, pozivajući se na izvore.

ИЗРАЕЛ ЗАБРАНИО БАЛТИЧКИМ ЗЕМЉАМА ПРОДАЈУ ОРУЖЈА УКРАЈИНИ: Тел Авив не жели да наруши односе са Москвом

Foto: Printskrin Youtube/Matsimus

- Izraelsko upozorenje je opravdano činjenicom da bi Ukrajina mogla da pokuša da nabavi protivtenkovske sisteme Spajk - tvrdi autor Ariel Egozi.

Ovaj kompleks u različitim verzijama dostupan je u svim baltičkim republikama. Najraznovrsniji arsenal izraelskog naoružanja nalazi se u Letoniji, koja ima varijante ovih protivtenkovskih sistema pod nazivom LR, LR2, ER i SR.

Tel Aviv je svoj zahtev postavio još u decembru, kažu izvori. To je učinjeno kako se ne bi pokvarili odnosi sa Moskvom, zauzvrat, smatra novinar.

Kijev i zapadne države nedavno su izrazile zabrinutost zbog intenziviranja „agresivnih akcija“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Moskva je više puta demantovala takve optužbe, rekavši da nikome ne preti i da ne namerava nikoga da napadne, a tvrdnje o „agresiji“ koriste se kao izgovor za raspoređivanje veće vojne opreme NATO-a u blizini ruskih granica.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković