RUSIJA NE ŽELI RAT: Patrušev - Nismo pretnja Ukrajini

Novosti onlajn

30. 01. 2022. u 10:08

TVRDNjE da Rusija navodno predstavlja pretnju Ukrajini potpuno su besmislene, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, tokom polaganja cveća na groblju Piskarevski u Sankt Peterburgu povodom godišnjice proboja blokade Lenjingrada.

РУСИЈА НЕ ЖЕЛИ РАТ: Патрушев - Нисмо претња Украјини

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine/Printscreen

- Govore da Rusija predstavlja pretnju Ukrajini. To je potpuna besmilica. Nema nikakve pretnje. Sami Ukrajinci, uključujući i zvaničnike, izjavljuju da nema nikakve pretnje - rekao je Patrušev novinarima.

- Ne, američki zvaničnici tvrde da postoji pretnja i da su spremni da se bore, isporučujući (Kijevu) oružje do poslednjeg Ukrajinca. Nije ih briga kakvi će gubici biti na svakoj strani ili ne - objasnio je ruski bezbednjak.

Patrušev je istakao da Rusija ne želi rat, a oni koji ga podstiču na Zapadu prate sopstvene sebične težnje.

- Mi ne želimo rat. Uopšte nam nije potreban. A oni koji ga podstiču, posebno sa Zapada, oni prate svoje sebične izmišljotine - rekao je Patrušev.

Preuzimanje tuđih zasluga

Prema njegovim rečima, Vašington sada prisvaja glavne zasluge za pobedu nad fašizmom, ali svi gubici Sjedinjenih Američkih Država u Drugom svetskom ratu mogu da se uporede sa grobnicama sovjetskih vojnika na memorijalnom groblju Piskarevski u Sankt Peterburgu.

- Koje informacije se sada šire? Da su nosili glavne teškoće i da su SAD najzaslužnije za pobedu nad fašizmom. Poređenja radi, samo na ovom memorijalnom groblju je sahranjeno znatno više ljudi nego svi gubici Sjedinjenih Američkih Država tokom Drugog svetskog rata - naglasio je on.

Kako je istakao, to nije jedino takvo groblje u Sankt Peterburgu.

- Veoma je važno probijanje fašističke opsade. Ali u našoj zemlji postoji mnogo mesta na kojima moramo da se sećamo Drugog svetskog rata - zaključio je Patrušev.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAHAROVA O RASPADU SAD: Posebno izdvojila tri države