PROGLAŠENO VANREDNO STANJE: Gotovo 400 ljudi na Tajlandu angažovano na uklanjanju naftne mrlje i sanaciji štete (FOTO)

Tanjug

29. 01. 2022. u 20:18

VLASTI provincije na istoku Tajlanda proglasile su danas vanredno stanje nakon što se velika količina nafte iz podvodne cevi izlila u Indijski okean i na jednu plažu.

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ: Готово 400 људи на Тајланду ангажовано на уклањању нафтне мрље и санацији штете (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Procenjuje se da je oko 20-50 tona nafte iscurilo u utorak uveče u Tajlandskom zalivu iz podvodne cevi, koja se koristi za utovar tankera na moru, u vlasništvu privatne kompanije “Star Petroleum Refining”, javlja AP, a prenosi Tanjug.

Curenje je zaustavljeno u roku od nekoliko sati, saopštila je kompanija, ali pokušaji da se spreči da nafta dođe do plaže u provinciji Rajong jugoistočno od Bangkoka bili su neuspešni, pa je guverner te provincije danas proglasio pogođenu plažu za područje katastrofe i naredio da se ona zatvori za kupanje i druge aktivnosti.

Najveći deo nafte ostao je na vodi i postoji zabrinutost da bi ona mogla da dospe do ostrva Ko Samet, popularne turističke destinacije koja je upravo počela da se oporavlja od posledica pandemije korona virusa zajedno sa ostatkom zemlje, navodi AP.

Kako su saopštile vlasti, trenutno oko 200 pripadnika mornarice i 150 zaposlenih iz Star Petroleuma pomažu u uklanjanju naftne mrlje i sanaciji nastale štete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju