PUTIN RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM KUBE: Važna sinhronizacija stavova o međunarodnim i regionalnim pitanjima

Tanjug

25. 01. 2022. u 12:27

POTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su predsednici Rusije i Kube Vladimir Putin i Migel Dias-Kanel u ponedeljak telefonom razgovarali o sinhronizaciji stavova o međunarodnim pitanjima.

ПУТИН РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЕДНИКОМ КУБЕ: Важна синхронизација ставова о међународним и регионалним питањима

Foto: Tanjug/AP Photo

Peskov je, odgovarajući na pitanje novinara da li je tokom razgovora bilo reči o razmeštanju vojnih baza na Kubi ili o jačanju vojnotehničke saradnje dve zemlje, odgovorio odrečno, prenosi RIA Novosti.

- Vi znate da odnosi Ruske Federacije i Kube imaju dugu tradiciju, specifičan sadržaj i zaista je sinhronizacija stavova o međunarodnim i regionalnim pitanjima koja su od zajedničkog interesa izuzetno važna - rekao je Peskov. Dodao je da su upravo o tome razgovarali predsednici dve zemlje.

Pres-služba Kremlja juče je saopštila da je Putin razgovarao sa Diasom-Kanelom o daljoj koordinaciji akcija u skladu sa principima strateškog partnerstva.

Kubansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Dias-Kanel zahvalio ruskom predsedniku na humanitarnoj pomoći koju je Rusija poslednjih meseci uputila Kubi kako bi se izborila sa pandemijom korona virusa.

BONUS VIDEO: 

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest