BRITANSKI PREMIJER POD ISTRAGOM: Policija ispituje navode o korona žurkama Borisa DŽonsona u Dauning stritu i Vajtholu

Tanjug

25. 01. 2022. u 12:02

BRITANSKA policija saopštila je danas da istražuje navode o nizu događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa Džonsona u Dauning stritu tokom lokdauna, nakon optužbi da je tada prekršen zakon.

БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР ПОД ИСТРАГОМ: Полиција испитује наводе о корона журкама Бориса Џонсона у Даунинг стриту и Вајтхолу

Foto Tanjug/AP

- Mogu da potvrdim da policija sada istražuje niz događaja koji su se desili u Dauning stritu i Vajtholu u poslednje dve godine, a u vezi sa potencijalnim kršenjem propisa - izjavila je šef Metropoliten policije Kresida Dik, prenosi agencija Rojters.

Britanski premijer Boris Džonson organizovao je zabavu za svoj rođendan tokom prvog lokdauna uvedenog zbog kovida-19 u junu 2020. godine, kada su bila zabranjena sva društvena okupljanja u zatvorenom prostoru, izvestila je TV mreža ITV njuz.

Njegov kabinet je osporio da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveo da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu, posle sastanka, kako bi čestitala rođendan premijeru, ''koji se zadržao manje od 10 minuta''.

Kako se navodi, Džonson je ranije davao razna objašnjenja o nelegalnim zabavama u svojoj rezidenciji.

BONUS VIDEO: 

HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku