OSTAJE NA SLOBODI: Sud odbio zahtev za hapšenje Porošenka

Tanjug

19. 01. 2022. u 17:57

BIVŠI ukrajinski predsednik Petro Porošenko dobio je danas sudsku presudu kojom mu je dozvoljeno da ostane na slobodi.

ОСТАЈЕ НА СЛОБОДИ: Суд одбио захтев за хапшење Порошенка

Epa

Kako prenosi agencija Rojters, Porošenko se pojavio na sudu dok je hiljade njegovih pristalica pre saslušanja demonstriralo, skandiralo i mahalo zastavama.

- Ovo još nije pobeda, ovo je prvi korak u pravom smeru - rekao je Porošenko nakon izrečene presude.

Kako se navodi, sudija je odbio zahtev državnog tužioca za pritvor, ali Porošenko mora da ostane u Kijevu i morao je da preda pasoš.

- Oduzimanje mog pasoša ometa moju političku aktivnost. To što sam ograničen na boravak u Kijevu ometa moju unutrašnje političku aktivnost - kazao je on.

Bivši ukrajinski predsednik se tereti da je bio uključen u prodaju velikih količina uglja kojom se od 2014. do 2015. godine finansiralo delovanje proruskih separatista na istoku Ukrajine. Porošenko tvrdi da iza optužbi stoje pristalice aktuelnog ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Ukrajinu je napustio krajem prošlog meseca, a u međuvremenu je imao sastanke sa zvaničnicima u Briselu, Berlinu i drugim evropskim prestonicama, podseća Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)